Compartimentul pe care Gigi Becali vrea să-l schimbe din temelii la FCSB: „Am nevoie de jucători tineri acolo”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.05.2022, 10:44
Compartimentul pe care Gigi Becali vrea să-l schimbe din temelii la FCSB: „Am nevoie de jucători tineri acolo”

Gigi Becali a revenit asupra ideii de a opera modificări în zona centrală a apărării FCSB-ului. Patronul echipei roș-albastre a încercat intens să facă acest lucru la startul sezonului care tocmai se încheie. După ce a dat greș cu Alexandru Crețu și cu Stipe Vucur, se părea că Becali a rezolvat această problemă odată cu aducerea lui Paulo Vinicius.

Gigi Becali caută din nou să întărească axul central al apărării FCSB-ului

Fotbalistul brazilian de 37 de ani a fost un adevărat „stâlp” al apărării FCSB-ului în acest sezon. Dar recent a intrat în dizgrația lui Gigi Becali. Astfel, acesta a anunțat că nu îi va prelungi contractul care expiră luna viitoare. Deci fostul jucător al CFR-ului va părăsi vicecampioana după doar un sezon.

De asemenea, Becali a anunțat că ar vrea să renunțe și la Miron, după ce acesta a greșit decisiv la golul marcat de FC Voluntari pe final de meci în penultima etapă, gol care a fost decisiv în pierderea unui nou titlu. Doar că acesta mai are 6 luni de contract și ar trebui să fie de acord să meargă în altă parte.

Patronul echipei roș-albastre nu este foarte mulțumit de variantele pe care le are în Liga 1

Așadar, patronul FCSB-ului ar dori să îl mai păstreze doar pe Iulian Cristea pe poziția de fundaș central din actualul lot. Astfel că Gigi Becali a dezvăluit că vrea să aducă din nou doi fundași centrali, dar de data aceasta strategia abordată va fi alta. El a explicat că își dorește pe acea poziție jucători tineri și puternici, cu vârste în jur de 24-25 de ani. Doar că, până în acest moment, după spusele sale, Becali nu a găsit în România fotbaliști care să corespundă acestor criterii.

Voi o să spuneți că și eu am nevoie de fundași centrali. Că dacă joc cu acești fundași centrali, nu avem nicio șansă. Nu am găsit niciunul în Liga 1. Doar Burcă îmi plăcea, am vrut să îl iau, dar nu l-am mai luat. L-am luat dup-aia pe Miron. Miron, să mă ierte, dar numai când îl văd, îmi aduc aminte cum a plecat atacantul de la Voluntari pe lângă el. Cum să plece, mă, ăla de lângă tine?

De plecat, o să plece cine termină contractul. Miron mai are 6 luni și poate să plece dacă vrea. Am vorbit cu impresarul lui. Și Vinicius pleacă. E bun, e puternic, dar are o vârstă. Eu vreau fundași puternici, de 24-25 de ani. Cine termină contractul pleacă”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Gigi Becali ar putea rezolva totuși problema, tot cu jucători din „propria curte”

FCSB va avea parte în această vară de un plus semnificativ în zona centrală a apărării. Expiră împrumutul lui Denis Haruț la FC Botoșani, iar fundașul de 23 de ani poate juca stoper și corespunde descrierii făcute de Gigi Becali. De asemenea, și Dragoș Nedelcu, cel care a mai fost folosit pe acea poziție la echipa roș-albastră, va reveni după împrumutul la Farul Constanța.

Jucătorul de care Gigi Becali nu mai vrea să audă sub nicio formă. A fost ținta principală a FCSB mai multă vreme