Concluzie amară după eșecul dramatic cu Olanda: „Din păcate, încă mai trăim!” Ce spune Radu Voina despre naționala fără Neagu

Robert Zanfir 09.12.2021, 18:34
Concluzie amară după eșecul dramatic cu Olanda: „Din păcate, încă mai trăim!” Ce spune Radu Voina despre naționala fără Neagu

România a pierdut dramatic cu Olanda, 30-31, în primul meci din grupele principale de la Campionatul Mondial din Spania. Tricolorele au ratat astfel orice șansă la calificarea în sferturi. Concluzia lui Radu Voina este una amară pentru handbalul românesc.

România a pierdut la ultima fază cu Olanda, iar Crina Pintea și compania rămân cu doar 2 puncte în grupa principală II.

Concluzie amară după eșecul dramatic cu Olanda: „Din păcate, încă mai trăim!” Ce spune Radu Voina despre naționala fără Neagu

Imediat după meci, Radu Voina a declarat că jocul României a fost unul încurajator, dar doar atât. Fostul antrenor al naționalei spune că handbalul românesc încă supraviețuiește, dar că lucrurile sunt departe de cum ar trebui să arate.

„Avem o notă de trecere, dar la impresia adevărat… România a făcut un meci care ne-a sensibilizat. Dar scorul arată că nu mai avem nicio șansă.

Echipa națională cu Neagu joacă un handbal, fără Cristina joacă alt handbal. Jocul acum a fost încurajator, un meci bun, dar rezultatul este negativ.

Trebuie să recunoaștem că Olanda ne-a băgat în joc. Nu am văzut Olanda jucând atât de prost niciodată. Cred că ne-au luat de sus, cu toate că nu este în tradiția lor să fie superficiali. Olanda a făcut un meci prost.

Noi am făcut un meci încurajator și haideți să ne oprim aici. Din păcate, încă mai trăim. Chiar și specialiștii ne prevedeau un viitor mai sumbru.

Hai, să uităm impresia artistică? Concluzia generală este scorul. Poate federația aude ceea ce spunem noi cu gloanțe oarbe. Sunt jucătoarea care ne bat la naționala și care joacă în România.

Radu Voina: Cu Neagu  avem o națională, fără Neagu altă națională!

Noi antrenăm toate jucătoarele străine, care acum sunt în fața noastră.

Jocul României a fost mai colectiv decât de obicei. Cu Cristina Neagu, toate deciziile le ia liderul. A fost un joc bun, dar haideți să ne oprim aici, să nu mergem mai departe.

Eu cred că… cu Suedia va fi un meci în care ne putem da seama ce se întâmplă. Cred că Adi Vasile trebuie să dea liber jucătoarelor. Mi-a plăcut jocul din apărare, exceptând replierea. Poarta își face datoria.

Repet, cu Cristina Neagu este un joc de handbal, fără Cristina Neagu este alt joc de handbal. Eu sunt adeptul jocului colectiv, arătat cât de cât în meciul de azi”, a declarat, la Digi Sport, Radu Voina, fost mare handbalist, campion mondial și antrenor important al României.

România – Olanda 30-31.

Principalele marcatoare ale naționalei au fost Laslo 6 goluri, Pintea 5, Ostase, Rotaru 4. În urma rezultatului, Olanda adună 5 puncte, iar România rămâne cu 2.

Progamul naționalei:

Olanda – România, 31-30
România – Puerto Rico, sâmbătă, 11 decembrie, 16:30
Suedia – România, luni, 13 decembrie, 19:00

9 decembrie

Norvegia – Puerto Rico
Olanda – România
Kazahstan – Suedia

11 decembrie

România – Puerto Rico
Suedia – Norvegia
Kazahstan – Olanda

13 decembrie

Olanda – Norvegia
Suedia – România
Puerto Rico – Kazahstan

Primele două clasate în grupa principală se vor califica în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, care vor avea loc în perioada 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, pe 17 decembrie.
Finalele pentru medalii sunt programate pe 19 decembrie.

Lotul României pentru Campionatul Mondial

Portari – Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă;
Jucătoare de câmp – Bianca Bazaliu, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina Laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie şi Mădălina Zamfirescu