Concurență serioasă pentru PSG. Un club uriaș din Franța aproape de a fi cumpărat de un miliardar rus

Ștefănescu Dragoș 30.11.2021, 15:58
Concurență serioasă pentru PSG. Un club uriaș din Franța aproape de a fi cumpărat de un miliardar rus

După ce PSG a devenit o adevărată forță a fotbalului mondial, Ligue 1 a devenit o țintă pentru miliardarii lumii. În curând, un club uriaș din Franța ar putea fi cumpărat de un miliardar rus.

Club uriaș din Franța aproape de a fi cumpărat de un miliardar rus

Saint – Etienne este cel mai galonat club din Franța când vine vorba despre numărul de titluri cucerite în Ligue 1. ”Verzii” dețin nu mai puțin de 10 titluri de campioni ai Franței. În acest sezon, echipa este într-o situație extrem de delicată, aflându-se pe ultimul loc din Ligue 1.

Saint Etienne ar putea redeveni o forță a fotbalului francez, după ce un miliardar rus și-a exprimat dorința de a cumpăra clubul. Grupul TSI (Total Sports Investments), care intenționează să cumpere clubul francez, este susținut de miliardarul Sergey Lomakin. Acesta se află pe locul 986 în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Prețul cerut pentru clubul francez este de 100 de milioane de euro, sumă ce nu ar reprezenta o problemă pentru investitorii din Rusia.

Prințul Cambodgiei a vrut echipa Saint – Etienne

În luna septembrie, Saint – Etienne a fost foarte aproape de a fi cumpărată de prințul Cambodgiei. Potrivit jurnaliștilor de la foot01.com, Norodom Ravichak nu a vrut să intre singur în afacere, ci împreună cu fratele regelui din Cambodgia. Aceștia au făcut o ofertă oficială și erau dispuși să trimită un cec de 100 de milioane de euro prin intermediul băncii KPMG.

Oferta de 100 de milioane de euro a fost primită de actualul patronat al clubului. Conform sursei citate mai sus, Roland Romeyer și Bernard Caiazzo, actualii deținători ai clubului, sunt foarte deciși să vândă. Deși nu are neapărat mijloacele financiare ale celor de la PSG, prințul Cambodgiei putea ajuta enorm clubul Saint-Etienne. Norodom Ravichak era pregătit să investească sume importante în echipă, după cum declara în urmă cu câteva luni.

Este adevărat că am devenit oficial un candidat la preluarea lui Saint-Etienne. Sunt pasionat de fotbal și am crescut ca un entuziast al campionatului francez. Și desigur și al selecționatei Franței. Așa am ajuns să am o afecțiune specială pentru Saint-Etienne, care se numără printre marile cluburi din țară. Mulțumită relațiilor pe care le am în lumea afacerilor, am putut să cunosc oameni din lumea fotbalului. Așa mi s-a adus în atenție că se vinde clubul, acum câteva luni.

Țelul meu este să am grijă de Saint-Etienne și de cei care lucrează la club, pentru a-l aduce pe poziția pe care o merită în fotbalul francez și european. Mereu am visat să preiau o echipă de fotbal, acum oportunitatea s-a prezentat și este vorba de un club care îmi este drag. Așa că am decis să fac totul pentru a-l obține.

Voi aduce niște parteneri financiari solizi, pe care îi voi dezvălui la timpul potrivit. Nu vin din motive economice. Vreau să investesc pe termen lung și să am grijă de Saint-Etienne. Dacă ajungem la un acord, voi aduce destule resurse pentru a duce până la capăt ambițiile mele și pentru a permite clubului să își redescopere strălucirea”, declara Norodom Ravichak.