Condamnare pentru cel mai bătrân fotbalist în activitate. Făcea trafic de droguri

Giosanu Catinca 02.09.2022, 14:16
Condamnare pentru cel mai bătrân fotbalist în activitate. Făcea trafic de droguri

Cel mai bătrân fotbalist în activitate din lume se confrută cu probleme grave. Sportivul locuiește în partea de nord-est a Americii de Sud. El are un rol important în activitatea politică. Mai precis, este vicepreședintele Republicii Suriname. Autoritățile nu s-au lăsat impresionate de funcția pe care politicianul o ocupă și continuă să îl urmărească. Ce pedeapsă riscă controversatul fotbalist.

Cum arată cel mai bătrân fotbalist în activitate

Ronnie Brunswijk a avut mari probleme cu legea în trecut. Cei de la playtech.ro notează că sportivul este și acum urmărit de Interpol. Totul, după ce a făcut trafic de stupefiante de mare risc.

Brunswijk s-a înrolat în trupele de gherilă din țara sa pe când era doar un copil. Bărbatul recunoaște că și-a câștigat „pâinea” din traficul de droguri.

Pe vremea când avea 19 ani, Ronnie Brunswijk devenea șeful rebeliunii împotriva lui Desi Bouterse, dictatorul țării de la acea vreme. Câțiva ani mai târziu, el a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. În primă fază, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, în Olanda, însă francezii au avut grijă să îi mai dea încă zece ani.

A fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare

În ciuda pedepselor primite, Ronnie Brunswijk continuă să fie în libertate. Și asta, pentru că Surinamul nu are o politică de extrădarea a rezidenților. El nu doar că umblă liber pe drumurile publice, ci ocupă și o funcția de vicepreședinte a țării sale.

El a fost ales în această funcție de președinte al Parlamentului în vara anului 2020. La scurt timp, a devenit vicepreședintele țării. Presa din străinătate titrează că bărbatul ar avea în grijă 50 de copii. El este extrem de discret când vine vorba de viața intimă, motiv pentru care nu se cunosc prea multe detalii despre familia politicianului.

Vicepreședintele din Surinam este cel mai în vârstă debutant în Liga CONACAF. El a evoluat  în partida dintre Inter Moengopae (Surinam) și Olimpia (Honduras). Meciul s-a încheiat în defavoarea echipei sale, dar asta nu l-a făcut să renunțe la marea lui pasiune. Dimpotrivă! După înfrângerea suferită, el a mers direct în vestiar, pentru a le oferi bani jucătorilor.