EXCLUSIV. Condiția pusă de Chivu ca să vină la Petrolul! Culisele negocierilor cu fostul căpitan al naționalei, unde s-au împotmolit discuțiile

Claudia Balan 19.04.2021, 11:14
EXCLUSIV. Condiția pusă de Chivu ca să vină la Petrolul! Culisele negocierilor cu fostul căpitan al naționalei, unde s-au împotmolit discuțiile

„Cristi Chivu a avut o ofertă foarte importantă de la o echipă din România. Echipa din țară care l-a contactat este una foarte bună, poate din Liga 2 dintre primele, poate din Liga 1, dar are o importanță destul de mare în Romania.

Nu pot însă să vă dau numele echipei, deoarece nici oficialii celor de acolo și nici Chivu nu imi permit acest lucru.”, spunea Giovani Becali în urmă cu câteva zile.

Evident că s-a aflat rapid că este vorba despre Petrolul Ploiești, echipă care nu-și mai permite în viitorul apropiat să bâjbâie în căutarea promovării și care pregătește o resetare-surpriză, din temelii chiar, a tot ceea ce înseamnă club și echipă.

Ca atare, n-a fost vorba de o manevră de tip praf în ochi pentru adormirea fanilor nemulțumiți din partea Petrolului, ci atât discuțiile cu Chivu, purtate prin intermediar, cât și cele cu Mutu au existat și sunt reale.

Chivu, presiune pentru Inter Primavera

Contactact de oamenii care vor gestiona, în curând, destinele clubului ploieștean, Giovani Becali a fost cel care a intermediat discuțiile. Iar fostul căpitan al naționalei, Cristi Chivu a părut să fie interesat de posibilitatea preluării unei echipe de tradiție cum e Petrolul, fie ea și în ”B”, dar care are obiectiv ferm doar promovarea la anul.

Însă negocierile s-au oprit fix la punctul salariu. Acolo unde pretențiile antrenorului de la Inter 18 au fost clare: vine pentru 1O mii de euro pe lună. Un pic mai mult decât au fost dispuși să ofere petroliștii, 7 mii de euro, plus bonus de performanță la promovare.

Apoi, a intervenit episodul cu Giovani Becali care a aruncat pe piață oferta către Chivu, artificiu practicat de altfel de impresarii care știu bine cu ce se mănâncă această meserie. Giovani a atras astfel atenția și altor cluburi, eventual din Italia, unde ar vrea totuși fostul jucător interist să continue ca antrenor, și mai ales a pus presiune pe șefii lui Internazionale Milano ca să-i dea lui Chivu pe mâna echipa Primavera, adică tineretul.

Mutu și Ursea, contactați și ei

Că nu se glumește la Petrolul și că e clar că se pregătește o schimbare majoră, se vede și din faptul că pe lista conducătorilor se află alți doi antrenori care au și făcut ceva concret în momentul de față.

Condiția pusă de Chivu ca să vină la Petrolului! Culisele negocierilor cu fostul căpitan al naționalei, unde s-au împotmolit discuțiile
Mutu, pe lista scurtă la Petrolul

Adrian Mutu, fost jucător al Petrolului, nici măcar n-ar fi la prima tentativă în ceea ce privește preluarea postului de antrenor. Au mai fost discuții și în trecut, iar acum, că Mutu e încă în negocieri cu Federația de Fotbal, nefiind chiar atât de sigur că va continua ca selecționer al naționalei de tineret Under 21, pare să fie cea mai potrivită soluție. Mai ales că s-a bucurat de popularitate și a avut fanii de partea lui cât a jucat pentru ”lupii galbeni”.

Condiția pusă de Chivu ca să vină la Petrolului! Culisele negocierilor cu fostul căpitan al naționalei, unde s-au împotmolit discuțiile
Adrian Ursea i-a refuzat pe ”lupi”

Cât despre Adrian  Ursea, și el fost jucător al Petrolului, momentan e încă antrenor la Nice, în Ligue 1, unde a fost mai întâi ”secund”, deveni apoi ”principal”, după demisia lui Patrick Viera. În ciuda rezultatelor excepționale obținute la echipa de pe Coasta de Azur, reușind chiar o victorie cu Olympique Marseille în campionat, Ursea este în continuare doar interimar, presa din Hexagon anunțând că i se caută înlocuitor. Chiar și așa, Ursea înclină să rămână, evident, în Ligue 1, până când oficialii lui Nice vor decide.

Urmăriți Playsport.ro și pe