Condiția pusă de Messi, ca să rămână la Barca: „Scapă de el!” Ce star trebuie să vândă urgent Laporta

Olteanu Ștefan 17.03.2021, 18:34
Condiția pusă de Messi, ca să rămână la Barca: „Scapă de el!” Ce star trebuie să vândă urgent Laporta

Contractul lui Lionel Messi cu Barcelona expiră în vară, iar argentinianul pune condiții importante pentru a semna prelungirea. Echipe ca Manchester City sau PSG îl ademenesc pe Messi cu salarii colosale și cu proiecte pe măsură, însă cu toate acestea, el ar putea să continue pe Camp Nou.

Condiția pusă de Messi, ca să rămână la Barca: „Scapă de el!”

Toți ochii sunt pe Lionel Messi înainte de sosirea verii, când contractul lui cu Barcelona va expira. Încă din vara trecută s-au vehiculat diverse destinații pentru argentinian. Cele mai atractive propuneri vin de la Manchester City și PSG.
Messi nu a luat încă o decizie concretă, însă revenirea lui Juan Laporta în funcția de președinte ar putea avea un rol important. Laporta promite să stabilizeze din nou clubul din punct de vedere financiar și Messi i-a făcut deja o sugestie. Potrivit ultimelor informații lansate în media de jurnaliștii spanioli, Messi i-a cerut lui Laporta să scape urgent de Philipe Coutinho. Conform Diario Gol, argentinianul este nemulțumit de randamentul lui Coutinho de la transfer. Mai mult, Coutinho s-a confruntat și cu mai multe probleme medicale, iar în vară ar fi o ocazie bună ca Barcelona să recupereze din bani.

În 2018, catalanii îi plăteau lui Liverpool colosala sumă de 145 de milioane de euro. Însă transferul s-a dovedit a fi o „țeapă” de proporții pentru Barcelona și Coutinho a fost împrumutat, un an mai târziu, la Bayern Munchen, alături de care a câștigat Champions League.
Revenit în Spania, Coutinho s-a „stins” din nou și Messi trage semnalul de alarmă: „Scapă de el!”

Lionel Messi îi cere președintelui Juan Laporta să scape de Coutinho
Lionel Messi îi cere președintelui Juan Laporta să scape de Coutinho

Cota lui Coutinho s-a prăbușit

Contractul lui Philippe Coutinho cu Barcelona expiră în iunie 2023, iar vara viitoare poate reprezenta o ultimă speranță pentru catalani de a mai recupera din bani. Suma nu va fi nici pe aproape de cea care era plătită pe el, adică 145 de milioane de euro, însă ar mai reduce pierderea.
În prezent, Transfermarkt îl evaluează pe Coutinho la 50 de milioane de euro. Brazilianul împlinește 29 de ani în iunie.
Doar 90 de meciuri a apucat Coutinho să joace pentru Barcelona, timp în care a înscris 23 de goluri și a oferit 14 pase decisive. În sezonul 2019 – 2020, el a câștigat Champions League cu Bayern Munchen. Alături de Barcelona are două titluri în Spania, o Cupă și o Supercupă a Spaniei.

În timp ce era împrumutat de la Barcelona, Coutinho a câștigat Champions League cu Bayern
În timp ce era împrumutat de la Barcelona, Coutinho a câștigat Champions League cu Bayern

El a jucat în carieră la Vasco da Gama, Inter, Espanyol, Liverpool, Barcelona și Bayern. În naționala Braziliei, Coutinho are 18 goluri în 62 de meciuri.

În prezent accidentat, el este așteptat să revină pe teren în luna aprilie.

Urmăriți Playsport.ro și pe