Condițiile lui Leo Messi pentru a rămâne la FC Barcelona. Ce jucător a cerut starul argentinian pe Nou Camp

Gabriel Peneș 12.04.2021, 15:24
Condițiile lui Leo Messi pentru a rămâne la FC Barcelona. Ce jucător a cerut starul argentinian pe Nou Camp

Condițiile lui Leo Messi pentru a rămâne la FC Barcelona. Ce jucător a cerut starul argentinian pe Nou Camp. Parcă niciodată febra unor posibile transferuri uriașe nu a cuprins Europa ca în acest sezon. Messi, aflat aproape de o „ruptură” cu echipa catalană, pare să fi revenit la sentimente mai bune. Dar pune condiții pentru ca aceste sentimente să și dureze încă o vreme.

Condițiile lui Leo Messi pentru a rămâne la FC Barcelona

Începând de vara trecută, cel mai bun jucător al lumii părea sortit despărțirii de clubul catalan.
Condițiile lui Leo Messi pentru a rămâne la FC Barcelona par a fi „cheia” rămânerii acestuia în echipa pregătită de Koeman. După dezamăgirea produsă de rușine în fața Bayernului, în sferturile ediției trecute de Champions League, Messi părea decis să plece de la catalani. A mai venit și transferul produs în condiții umilitoare pentru bunul său prieten, Luis Suarez. Leo Messi părea că nu-și mai găsește reperele în formația foștilor „extratereștri”.

A trebuit să reapară în schemă fostul președinte al Barcei, Juan Laporta. Acesta a preluat din nou frâiele clubului și a promis transferuri care vor face echipa competitivă din nou. Mai ales că oameni pe care s-au dat „munți” de bani, n-au reușit să convingă și la Barcelona. Ca în cazurile Dembele, Coutinho și, destui ar spune, Griezmann. Însă Leo Messi ține morțiș la un transfer anume. Un om dintre puținii ce i-au devenit buni prieteni și dincolo de gazon. Mai ales acum, după plecarea lui Suarez la Atletico Madrid.

Condițiile lui Leo Messi pentru a rămâne la FC Barcelona. Ce jucător a cerut starul argentinian pe Nou Camp
Condițiile lui Leo Messi pentru a rămâne la FC Barcelona. Ce jucător a cerut starul argentinian pe Nou Camp

Ce jucător a cerut starul argentinian pe Nou Camp

Messi îl vrea înapoi pe Neymar. Pare deja o condiție fără de care, starul argentinian n-ar prea mai vrea să rămână la clubul unde a crescut și s-a consacrat. Cei doi au format un cuplu formidabil de atac, timp de 4 sezoane. Asta până când Neymar a cedat „cântecelor de sirenă” venite dinspre PSG. În 2017 formația pariziană i-a plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro. Însă, tot timpul a părut că regretă decizia luată atunci. Și, conform cotidianului L’Equipe, nici oficialii Barcei n-au renunțat la ideea „repatrierii” talentatului, dar răsfățatului brazilian. Iar Messi pune „o presiune aproape zilnică” pe bunul său prieten, în același sens.

Acum, situația e puțin încurcată. Neymar era gata să semneze prelungirea contractului cu PSG care expiră vara viitoare. Brazilianul era convins că Messi va ajunge la echipa franceză, ea fiind una dintre puținele care i-ar fi putut satisface pretențiile financiare. Messi, însă, a revenit, cum spuneam, la sentimente mai bune față de propriul club. Încă derutat, Neymar a refuzat, de curând, să prelungească înțelegerea cu trupa pregătită de Mauricio Pochettino. Astfel ar putea ajunge chiar gratis înapoi la Barca. Doar că nu acum, ci din vara anului viitor, când îi expiră contractul.

Problema e că și Neymar are condițiile lui. Brazilianul ar dori ca Barca să-i poată plăti același salariu ca la Paris: aproape 37 de milioane de euro pe sezon. Lucrul pare dificil, dat fiind că Barcelona se confruntă cu o imensă criză financiară, datoriile atingând aproape 1,2 miliarde de euro. Sigur, în fotbal, mai ales când e vorba de asemenea cluburi, orice e posibil, până la urmă. Rămâne de văzut dacă Barcelona și, mai ales, Messi, vor avea răbdare până în vara lui 2022.

Urmăriți Playsport.ro și pe