Conducerea Rapidului amenință cu ieșirea de pe teren în derby-ul cu FCSB. Scenariu negru înainte de meciul de pe Național Arena

Olteanu Ștefan 06.11.2022, 12:14
Conducerea Rapidului amenință cu ieșirea de pe teren în derby-ul cu FCSB. Scenariu negru înainte de meciul de pe Național Arena

Conducerea Rapidului a tras un semnal de alarmă înaintea derby-ului cu FCSB, programat duminică seară, de la ora 21:00 și a transmis că, în cazul în care va auzi scandări rasiste din partea galeriei rivale, ia în calcul scoaterea echipei de pe Arena Națională.

„Nu vom tolera nicio formă de rasism!” Conducerea Rapidului, semnal de alarmă înainte derby-ului cu FCSB de pe Arena Națională

Peste 2.000 de fani ai Rapidului vor fi prezenți pe Arena Națională, duminică seară, de la ora 21:00, la derby-ul cu FCSB din runda cu numărul 17 a Superligii, iar conducerea clubului din Giulești a tras un semnal de alarmă cu doar câteva ore înaintea fluierului de start.

Prin vocea lui Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului Rapid, giuleștenii au transmis că, în cazul în care galeria rivală va face scandări rasiste în timpul meciului, iau în calcul posibilitatea de a scoate echipa de pe teren.

„Clubul Rapid nu va tolera nici cea mai mică formă de rasism la adresa clubului, a jucătorilor și în special a spectatorilor noștri. Tragem acest semnal de alarmă și sperăm să ajungă la urechile celor care vor conduce această partidă.

Dacă va fi nevoie, sperăm să ia măsurile necesare, conform regulamentelor emise de FIFA și UEFA. În caz contrar, nu ne dorim să se ajungă acolo, putem ajunge inclusiv la a retrage echipa de pe teren.

Sperăm ca spectacolul sportiv se va derula doar pe terenul de joc și cel mai bun va învinge”, a declarat Lucian Ionescu, ofițerul de presă al Rapidului, înainte de începerea conferinței de presă premergătoare derby-ului.

La centrul derby-ului FCSB – Rapid, care va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe Playsport.ro, va fi arbitrul Sebastian Colțescu.

În tribunele Arenei Naționale sunt așteptați peste 20.000 de spectatori, iar peluza rezervată echipei giuleștene va fi plină. Rapid a primit pentru acest derby 2.400 de tichete.

Atuul lui Adrian Mutu pentru derby-ul FCSB – Rapid. „Jucătorii mei pot aduce un plus”

Adrian Mutu așteaptă cu nerăbdare derby-ul FCSB – Rapid și i-a introdus deja pe jucătorii săi în febra partidei de duminică seară:

„Un derby rămâne un derby. Nu mai e nevoie de multe cuvinte pentru a descrie dorința de a-l câștiga, indiferent de perioada în care se află una dintre echipe. Nu mai e nevoie de motivație. Ar trebui și sper că jucătorii mei sunt motivați.

La nivel de experiență, jucătorii mei pot aduce un plus. La ce am văzut și la primul meci cu FCSB, cred că și ei sunt conectați. Va fi multă lume la stadion, sper să fie un spectacol frumos.

De când a reintrat Rapid în Liga 1, nu cred că a fost o diferență așa mare. Dar e primul sezon în care noi mergem bine, iar FCSB a avut o grămadă de probleme.

Dar asta nu contează la meciul direct. Așa cum a spus și Pintilii, nu contează, într-un derby, nici dacă ai antrenor pe bancă. Motivație este destulă. (…)

Nu vreau discursuri motivaționale. Eu cred că responsabilitatea și abordarea acestui meci trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Dar eu cred că jucătorii sunt conștienți. Dacă ei nu știu, le voi spune despre rivalitate și în seara aceasta”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă.

Urmăriți Playsport.ro și pe