Conflictul româno-maghiar escaladează după ultimele declarații ale unui oficial FRH: „O imixtiune jegoasă”

Radu Bordei 01.02.2023, 22:48
Conflictul româno-maghiar escaladează după ultimele declarații ale unui oficial FRH: „O imixtiune jegoasă”

După scandalul uriaș de la meciul dintre Sepsi și FCU Craiova, conflictul româno-maghiar se mută la hochei, unde este implicat și ministrul Eduard Novak. Oficialii de la FRH au declanșat un adevărat război contra Ministerului Sportului și a echipelor din Harghita.

Conflictul româno-maghiar ia amploare în hochei. „Echipa din Miercurea Ciuc își bate joc de campionatul României”

FRH consideră că decizia de a permite celor de la Corona Brașov, SC Miercurea Ciuc și ACSH Gheorgheni de a juca în campionatul Ungariei distruge competiția internă. Cluburile ardelene se concentrează pe turneul din țara vecină și neglijează meciurile din România. Oficialii Federației s-au enervat după ce clubul din Miercurea Ciuc a preferat să piardă un meci la masa verde, cu 0-5, ca să evolueze în Ungaria.

Miercurea Ciuc e un club departamental, joacă într-un patinoar făcut de stat, își bate joc de campionatul românesc. Cei din zona Harghita vor să îngroape hocheiul românesc. Nu e în regulă, nu e drept, e rușinos ce se întâmplă, a declarat vicepreședintele FRH, Emilian Cernica.

Federația consideră că aceste grupări au acoperirea ministrului Eduard Novak, implicat și el în scandalurile din trecut.

Ministrul Novak și cei din zona Harghita vor să îngroape hocheiul românesc. Am fost și la Comisia pentru Sport din Parlament și le-am spus că românii au ajuns în țara lor să fie mai rău tratați decât o minoritate în Ucraina, a precizat oficialul, pentru GSP

De altfel, șefii Federației au și preferat să renunțe la finanțarea de la Minister.

FRH a rupt orice contact cu ministerul lui Novak

Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) a depus anul trecut la registratura Ministerului Sportului o notificare privind denunțarea unilaterală a contractului de finanțare a programelor sportive de utilitate publică și încetarea acestui contract începând cu data de 14 noiembrie 2022. În acel moment, Eduard Novak a reacționat la aflarea veștii.

Situația de la Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) este una îngrijorătoare pentru sportul românesc și poate crea un precedent periculos.

Faptul că reprezentanți ai conducerii FRHG organizează alegeri nestatutare, iar apoi riscă finanțarea hocheiului românesc printr-o așa-numită separare de Ministerul Sportului nu poate fi decât un act iresponsabil. Pe lângă neregulile semnalate, legate de alegerile care au avut loc la această federație, este de neconceput ca reprezentanții FRHG să nu pună la dispoziție documente și să nu permită accesul în spațiile de depozitare pentru verificarea bunurilor inventariate, atunci când au fost făcute controale ale Ministerului.

Cred că este necesar să înțelegem un lucru! Este important să punem mai presus de orice dezvoltarea sportului și asigurarea cadrului necesar pentru înalta performanță, care nu pot fi posibile atunci când au loc astfel de derapaje, declara Eduard Novak.

Urmăriți Playsport.ro și pe