Constantin Budescu pleacă de la FCSB! Mijlocașul este foarte aproape de a părăsi din nou România

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.12.2021, 09:33
Constantin Budescu pleacă de la FCSB! Mijlocașul este foarte aproape de a părăsi din nou România

Plecarea lui Constantin Budescu de la FCSB este o chestiune de timp după ce mijlocașul ofensiv în vârstă de 32 de ani a intrat în gura lui Gigi Becali. Cel mai probabil, „Artistul” va părăsi formația roș-albastră chiar din această iarnă, două dintre variantele vehiculate recent fiind Petrolul Ploiești și Hermannstadt.

Constantin Budescu ar putea lucra din nou cu Marius Șumudică

Se pare totuși că sunt șanse mai mari în cele din urmă ca Budescu să plece din nou în afara României după experiențele din China, de la Dalian Yifang și din Arabia Saudită, de la Al Shabab și Al Damac. De această dată, potrivit digisport.ro, Constantin Budescu ar urma să ajungă în Turcia, la Yeni Malatyaspor, formația pregătită de Marius Șumudică.

Cei doi au relație excelentă de pe vremea când au cucerit împreună titlul în Liga 1 cu Astra Giurgiu, în 2016. Șumudică este considerat de foarte multă lume drept antrenorul care a reușit să scoată maximum din potențialul lui Budescu, recunoscut drept un fotbalist foarte talentat, dar destul de indolent pe teren în multe momente.

Acum, Șumudică se află într-o situație extrem de dificilă în Superlig. Echipa sa se află pe ultimul loc în clasament, cu doar 15 puncte, și are nevoie disperată de întăriri.

Antrenorul român a subliniat acest aspect în mai multe postări pe Twitter. El a spus că are nevoie de minim 6-7 întăriri pentru a putea scăpa de retrogradare în acest sezon. De asemenea, Șumudică a dezvăluit că pregătește și o schimbare tactică majoră la Malatyaspor în această pauză de iarnă.

Vreau să schimb sistemul de joc. Vreau să trec la unul cu patru fundași. Unul dintre cei trei jucători cu care am bătut palma este un fundaș dreapta foarte bun. Aveam nevoie de un jucător pe acea poziție. Vom juca fie 4-2-3-1, fie 4-4-2 de acum înainte”, a spus Șumudică pe pagina sa de Twitter.

Gigi Becali a anunțat după meciul cu Sepsi că îi va rezilia contractul „magicianului” său

Patronul de la FCSB a fost foarte supărat după jocul echipei sale din ultimul meci din 2021, contra celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. El a spus că vrea să taie din cheltuielile echipei și primul lucru pe care îl va face în acest sens va fi rezilierea contractului destul de mare al lui Constantin Budescu.

Am vorbit cu Budescu și i-am spus „bă, spune-mi ce bani vrei, ca să încheiem”. O să discutăm și cu Keșeru ca să încheiem cu el. Nu vreau să mă cert cu Budescu. Clar nu o să mai joace la noi. Dar este un salariu mare. Vreau să restrâng.

Nu are rost să continuăm cu Keșeru, dacă restrâng. Gata, fac altă strategie. Să joace Ianis Stoica, Dumiter, Mamut. De ce să joace un jucător cu 25.000 (de euro) pe lună și să nu joace un jucător cu 4.000 (de euro) pe lună?”, a spus Becali la acel moment potrivit sport.ro.