Continuă ancheta în cazul morții lui Diego Armando Maradona. Familia starului argentinian caută vinovații pentru decesul acestuia

Giosanu Catinca / 29.06.2021, 18:19
Continuă ancheta în cazul morții lui Diego Armando Maradona. Familia starului argentinian caută vinovații pentru decesul acestuia

Continuă cercetările cu privire la moartea lui Diego Maradona. Familia starului argentinian caută vinovații pentru decesul acestuia. Detalii șocante din anchetă.

Continuă ancheta în cazul morții lui Diego Armando Maradona

La sfârșitul anului trecut, cel poreclit El Pibe D’oro a suferit o intervenție chirurgicală pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge).

Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine. Are o sondă de drenaj, pentru a elimina lichidul, pe care intenționăm să i-o scoatem mâine. Durata internării va depinde de evoluția sa. Modul în care a reacționat după operația este promițător.”, anunța medicul care l-a operat.

Din nefericire, starea celebrului fotbalist s-a înrăutățit cu fiecare zi. Argentinianul a suferit un stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Fostul mare fotbalist s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani, în casa sa din Tigre.

Moartea lui Diego Maradona i-a îndurerat pe milioane de iubitori ai fotbalului. Se pare că Maradona a căzut în casă şi s-a lovit la cap cu doar o săptămână înainte să moară. Nimeni nu l-a dus la spital pentru a face o tomografie. Asta, deşi el se recupera chiar după o operaţie la cap pentru îndepărtarea unui cheag subdural. Din acest motiv, procurorul care instrumentează ancheta a decis să alcătuiască o comisie formată din nouă experți care să investigheze toate amănuntele decesului.

Familia starului argentinian caută vinovații pentru decesul acestuia

La rândul lor, membrii familiei lui Diego Maradona caută vinovații pentru decesul acestuia. În ceea ce-l privește pe neurochirurgul Leopoldo Luque, acesta a respins orice responsabilitate în privinţa morţii lui Pibe de Oro. Mai mult, el i-a cerut procurorului care se ocupă de acest caz o nouă expertiză medicală, conform AFP.

Dr Luque nu are nimic să-şi reproşeze. El a spus că a avut mereu grijă de sănătatea lui Maradona şi că de fiecare dată când s-a apelat la el a ajutat.”, a declarat avocatul Julio Rivas la finalul audierii clientului său.

Reamintim că respectivul medic este considerat drept principalul membru al echipei medicale care s-a ocupat de sănătatea fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona în ultimele luni de viaţă.

El a fost medicul său de familie, dar nu a fost responsabil cu spitalizarea sa la domiciliu.”, a mai spus avocatul.

Cariera lui Diego Armando Maradona

Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina.

El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994. La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell’s Old Boys.

Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club. Ca antrenor, starul internațional a pregătit Textil Mandiyu, Racing Club, naționala Argentinei, Al-Wasl, Fujairah, Dorados de Sinaloa și Gimnasia de la Plata.