Contractul a ajuns pe masa lui Lionel Messi. Argentinianul trebuie să se decidă rapid dacă va semna

Giosanu Catinca 30.09.2022, 22:15
Contractul a ajuns pe masa lui Lionel Messi. Argentinianul trebuie să se decidă rapid dacă va semna

Lionel Messi a intrat în ultimul an de contract la PSG. Înțelegerea pe care o are starul argentinian cu PSG este valabilă până în vara anului viitor. Fanii s-au întrebat adesea ce se va întâmpla cu fotbalistul în vârstă de 35 de ani după ce îi va expira contractul.

Messi a primit o ofertă de nerefuzat

Presa din străinătate notează că Messi ar putea juca în continuare la Paris. Clubul i-ar fi oferit deja o ofertă pentru prelungirea înțelegerii.

Suporterii echipei pariziene se așteptau ca, la finalul acestei înțelegeri, Leo Messi să se întoarcă la FC Barcelona, însă lucrurile s-ar putea îndrepta către o altă direcție.

Messi a plecat de la FC Barcelona tocmai pentru că formația din Spania nu a putut să-i înregistreze noul angajament din cauza problemelor financiare. La acel moment, plafonul salarial de la FC Barcelona acoperea doar 95% din încasări, iar catalanii nu puteau legitima noi jucători.

Detaliile spectaculoase ale contractului propus lui Lionel Messi

Șefii campioanei Franței s-au gândit să-i facă o ofertă similară cu cea care l-a convins pe sud-american să accepte transferul pe Parc de Princes în vara anului 2021.

Jurnaliștii spanioli notează că propunerea celor de la PSG este pentru încă un an, până în 2024, iar în contract există și posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon. În ceea ce privește salariul, suma va rămâne aceeași, de 30 de milioane de euro pe an, potrivit celor de la as.com.

 Lionel Messi mai are și alte oferte

Conducătorii celor de la FC Barcelona nu renunță nici ei la ideea de a-l aduce înapoi pe Lionel Messsi.

Catalanii sunt gata să facă anumite compromisuri, chiar dacă au probleme cu fondul de salarii. Ei trebuie să scoată din buzunar circa 560 de milioane de euro anual pentru a le plăti salariile fotbaliștilor legitimați la echipă, conform presei britanice.

Fotbalistul cotat de site-urile de specialitate la 50 de milioane de euro a marcat de 15 ori pentru parizieni, cifră la care se mai adaugă și 21 de pase decisive.