Contre dure între Marcel Ciolacu și Florin Talpan în cazul revenirii FCSB în Ghencea: „Vreau să-i explic de ce e voie”

Pintilie Iosif 05.11.2022, 12:47
Contre dure între Marcel Ciolacu și Florin Talpan în cazul revenirii FCSB în Ghencea: „Vreau să-i explic de ce e voie”

Scandalul dintre FCSB și CSA Steaua s-a reaprins în ultimele zile. După ce instanța a decis ca procesul privind palmaresul să se amâne câteva luni, fapt ce a dus la o serie de discuții între tabere, acum disputa este dată între CSA Steaua și mediul politic.

Florin Talpan și Marcel Ciolacu, contre dure

După ce Gigi Becali a anunțat că beneficiază de susținerea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în cazul intrării echipei sale în Ghencea, Florin Talpan a reacționat și a declarat că este vorba doar de o manevră politică. Mai mult, el spune că în afară de FCSB, orice echipă poate juca în Ghencea.

„Rămân surprins. Nu mă bag în declarațiile politice, dar pe domnul Ciolacu l-aș ruga frumos să fie foarte atent când face asemenea declarații. El nu știe că am fost și suntem în continuare în litigiu cu FCSB, se creează o confuzie.

Până se rezolvă această problemă nu este momentul ca FCSB să joace în Ghencea. Acea declarație nu își are rostul. Practic se încurajează în continuare nerespectarea hotărârilor instanțelor de judecată și nu este normal!

Eu m-am judecat 3-4 ani cu FCSB ca să recuperez o chirie pe care nu o plătise la stadion! Domnul Gigi Becali nu este de bună credință, nu înțelege să respecte hotărârile pronunțate de către instanțele de judecate, nu vrea să înțeleagă că marca Steaua este a CSA Steaua.

Declarațiile care vin de la diverși politicieni neimplicați în fenomen încurajează presa și unii jurnaliști de rea-credință să spună că FCSB este continuatoarea Stelei, că este Steaua. Dacă un alt club face cerere, iar stadionul este liber, sunt ferm convins că va juca în Ghencea”, a declarat Talpan.

Reacția lui Marcel Ciolacu

Controversatul președinte al PSD a comentat declarația lui Talpan, fiind de părere că un stadion construit din bani publici nu poate fi gestionat în mod exclusiv de un privat ori de o entitate a statului, deoarece legea spune că oricine plătește îl poate închiria.

„Stadionul Ghencea este al statului român. Construit din banii românilor. Prin urmare, nimeni, rețineți, nimeni, nu își poate aroga vreun drept de proprietate asupra sau să dispună după bunul plac cine îl folosește sau nu. Conform legii, acel stadion poate fi închiriat de oricine plătește și respectă regulile. Adică inclusiv de FCSB!

Litigiile între diferitele părți nu au nicio legătură cu dreptul de a folosi un stadion. Ca să fiu clar: dacă un primar are un proces cu un cetățean, atunci acel cetățean nu mai poate primi nicio autorizație de la primărie pentru că se judecă cu primarul?!

Este total absurd! În plus, orice control al Curții de Conturi ar arăta că într-o situație de genul acesta a fost prejudiciat bugetul prin refuzul de a încasa bani din folosirea stadionului.

Îmi doresc ca noul ministru al Apărării să clarifice toate aceste aspecte pentru că este total neproductiv ca un stadion în care s-au investit zeci de milioane de euro să fie folosit la capacitate minimă doar pentru a hrăni orgoliile unora și altora”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Prosport.

Urmăriți Playsport.ro și pe