Copilul de 15 ani care a refuzat FC Barcelona și Real Madrid. Cine este noua stea a fotbalului mondial

Olteanu Ștefan / 21.02.2022, 10:18

În vârstă de 15 ani, Endrick Felipe Moreira evoluează deja pentru formația U20 a celor de la Palmeiras și este una dintre viitoarele speranțe ale fotbalului din Brazilia, însă cu toate acestea, puștiul le-a refuzat deja pe FC Barcelona și Real Madrid. Dorința lui Endrick este una cât se poate de clară: vrea să scrie istorie pentru echipa de seniori a lui Palmeiras.

„Mă concentrez pe Palmeiras, e locul în care vreau să ajung idol!”. Copilul de 15 ani care a refuzat FC Barcelona și Real Madrid

La doar 15 ani, Endrick este văzut deja drept o nouă stea a fotbalului mondial și, mai mult, puștiul dă dovadă de o personalitate ieșită din comun, deoarece a avut curajul și le-a refuzat pe FC Barcelona și Real Madrid.
Impresionate de talentul său, cele două formații uriașe din Spania s-au interesate de serviciile lui Endrick în ultimele luni și Marca anunța la sfârșitul lui ianuarie că s-a început licitația pentru transfer.
Totuși, Endrick nu ia în calcul o mutare în Spania prea curând și spune că visul său este să devină idol pentru echipa mare a celor de la Palmeiras.

Trebuie să mă concentrez pe Palmeiras, e locul în care vreau să ajung un idol. Voi rămâne mult timp la Palmeiras. Cred că le pot aduce fanilor multă bucurie.

Există multe povești cu fotbaliști care au jucat foarte bine la juniori și apoi au ajuns la echipa mare și n-au făcut nimic. Sunt tânăr și trebuie să muncesc mai tare decât toți ceilalți pentru a avea o carieră strălucită”, a declarat Endrick Felipe Moreira, potrivit spaniolilor de la Sport.es.

Cu o înălțime de 1.73 metri, Endrick evoluează pe postul de atacant central, însă poate juca și din postura de extremă stânga sau dreapta. Palmeiras intenționează să îl promoveze la echipa mare cât de curând și îi pregătește și un nou contract, care ar urma să aibă stipulată și o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro.

Pe urmele lui Neymar? „Poate că Barcelona va fi o opțiune”

La fel ca Neymar, care în vremea junioratului a refuzat un transfer la Real Madrid pentru a rămâne la Santos, Endrick vrea să continue să se dezvolte în fotbalul brazilian. Totuși, atunci când va ajunge la maturitate, nu exclude posibilitatea unui transfer în Europa. Însă, la fel ca Neymar, Endrick pare mai degrabă tentat de FC Barcelona:

Este un club pe la care au trecut mulți jucători, un club care îi inspiră pe cei tineri, precum Neymar, Ronaldo, Rivaldo, Romario sau Ronaldinho. Toți băieții care vor să joace în străinătate se gândesc la Barcelona datorită lui Neymar, care activează în aceeași perioadă cu a noastră.

Dacă va veni vreodată ziua să plec, poate că Barcelona va fi o opțiune. Da, ar putea fi pe stilul meu, dar eu încerc să le îmbin pe toate. Atât un joc direct, cât și tiki-taka. Barcelona este o echipă foarte bună. În 2015 a câștigat Liga Campionilor cu Xavi, Iniesta și tripleta MSN în atac. Era o echipă spectaculoasă, așa cum se vede rar”, a mai declarat puștiul de 15 ani, conform sursei deja menționate.

Cazul Robinho se lasă cu scandal. Condamnat la închisoare pentru viol, brazilianul nu poate fi extrădat.