Cortacero le-a dat lovitura decisivă dinamoviștilor. Ce a făcut spaniolul depășește orice imaginație

Gabriel Eșanu 11.01.2021, 14:32
Cortacero le-a dat lovitura decisivă dinamoviștilor. Ce a făcut spaniolul depășește orice imaginație

Dinamo are programat primul meci din 2021 miercuri, de la ora 19:00, pe terenul lui Hermannstadt. Dar pentru formaţia pregătită de Jerry Gane, advăratele probleme par să fie în afara terenului. Situaţia financiară este din ce în ce mai instabilă, iar Pablo Cortacero o şubrezeşte cu fiecare acţiune a sa. Ultima ispravă a aşa zisului investitor spaniol depăşeşte orice imaginaţie. Acesta a lipsit de la întâlnirea pe care chiar el o convocase, aşa cum explică GSP.

În urmă cu trei săptămâni, Pablo Cortacero a convocat o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor. Totul era stabilit pentru data de 11 ianuarie, ora 11:00. Ar fi trebuit să fie o întâlnire care să decidă drumul pe care îl va urma Dinamo în partea a doua a campionatului. În plus, acţionarul promitea că vor fi şi bani în contul clubului până la momentul stabilit de el.

Pablo Cortacero a promis o mărire de capital de 5 milioane de euro! Dar nu a mai trimis reprezentant la AGA

Totuşi, se pare că 11 ianuarie a venit prea repede pentru Pablo Cortacero. Nu au ajuns banii din Spania, ba chiar mai rău. Nu a ajuns nici măcar Cortacero. Nici măcar oamenii săi de încredere nu au fost prezenţi la şedinţa pe care chiar el o programase. Astfel, acţionarii care s-au prezentat conform programului la AGA au fost foarte dezamăgiţi. Aşteptau răspunsuri, dar au primit noi semne de întrebare. Şi o singură certitudine: neseriozitatea lui Pablo Cortacero.

„Ședința nici nu mai avea rost să se țină în lipsa reprezentantului acționarului majoritar și, mai ales, dacă nu sunt bani, ce să planifici?! Subiectul era planificarea plăților din acele milioane de euro promise spre a fi investite în club. Și ce plăți se vor face din acea mărire de capital”, au dezvăluit oameni importanți de la club pentru sursa citată.

Pe 21 decembrie, la ultima sa prezenţă în România, Pablo Cortacero anunţa pentru ianuarie 2021 o mărire de capital cu 5 milioane de euro. O mărire de capital care, la fel ca şi spaniolul şi apropiaţii săi, nu a mai venit. Dinamo are nevoie de o minune pentru a fenta din nou retrogradarea și chiar falimentul.

În ciuda eforturilor depuse de DDB, Dinamo pare să se îndrepte mai degrabă spre faliment. Fondurile pe care le obțin suporterii nu sunt suficiente pentru a acoperi datoriile. Mai ales că noua conducere spaniolă a adus foarte mulți jucători în vară, pe salarii uriașe pentru nivelul Ligii 1. În prezent, echipa este pe locul 11, la patru puncte de zona de play-off.

Dar la un singur punct peste locurile retrogradabile. În primăvară se anunță o provocare uriașă, aceea de a obține licența pentru următorul sezon de Liga 1. Sezonul trecut, Dinamo a evitat retrogradarea cu ajutorul unei decizii luate de FRF. Anul acesta situația ar putea fi imposibil de remediat. Cu riscuri uriașe atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales financiar.

Urmăriți Playsport.ro și pe