Coșmarul lui Mircea Lucescu după ce soția sa Neli și Răzvan au fost la un pas de moarte. Amintiri din cea mai neagră zi a României

Olteanu Ștefan 28.05.2021, 12:07
Coșmarul lui Mircea Lucescu după ce soția sa Neli și Răzvan au fost la un pas de moarte. Amintiri din cea mai neagră zi a României

Coșmarul lui Mircea Lucescu după ce soția sa Neli și Răzvan au fost la un pas de moarte. Marele antrenor încă își mai aduce aminte cu tristețe de ziua de 4 martie 1977, când România a fost lovită de un cutremur devastator. Mircea Lucescu era fotbalist la Dinamo în acea perioadă, iar locuința sa din București a fost dărâmată de cutremur. În casa lui Mircea Lucescu s-ar fi putut afla soția sa Neli și fiul Răzvan.

Coșmarul lui Mircea Lucescu după ce soția sa Neli și Răzvan au fost la un pas de moarte. Amintiri din cea mai neagră zi a României

Coșmarul lui Mircea Lucescu după ce soția sa Neli și Răzvan au fost la un pas de moarte. Antrenorul a trecut prin clipe de coșmar pe 4 martie 1977, când România a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7.4 grade. Seismul devastator a pus la pământ o mulțime de clădiri din București și toată țara. Peste 1500 de persoane au încetat din viață în acea zi neagră, dintre care aproximativ 1400 doar în Capitală.
Mircea Lucescu evolua pentru Dinamo pe atunci și se afla în cantonamentul echipei de la Săftica. El locuia în București împreună cu Neli și Răzvan, soția și fiul acestuia. Seismul din 1977 i-a dărâmat casa lui Mircea Lucescu:

Casa mea a fost dărâmată, a căzut cu totul la cutremur. Eram în cantonament la Săftica, era vineri, duminică aveam meci. Când am auzit că s-au prăbușit multe clădiri, am fugit ca un nebun spre casă, unde îi aveam pe Neli și Răzvan”, își amintește Mircea Lucescu.

Neli și Răzvan Lucescu, salvați de o seară la cinematograf

Din fericire, Neli și Răzvan au luat o decizie care le-a salvat viața în acea seară. Au plecat de acasă și au mers la un film la cinematograful „Scala”:

Am ajuns, am văzut o parte din casă prăbușită, am intrat și un perete întreg de la camera lui Răzvan era prăvălit peste tot patul. Nu-i găseam pe nicăieri, apoi i-am văzut venind împreună pe stradă. Fuseseră la film, la Scala. Acest lucru i-a salvat!”, a mai spus Mircea Lucescu, într-un interviu acordat Gazetei în 2020.

Neli și Răzvan Lucescu după cutremurul din 1977
Neli și Răzvan Lucescu după cutremurul din 1977. Sursa foto: gsp.ro

La finalul acelui sezon, Mircea Lucescu a plecat la Corvinul Hunedoara

Faptul că locuința din București i-a fost distrusă l-a motivat în plus pe Mircea Lucescu să plece de la Dinamo. La finalul sezonului din 1977, el a semnat cu Corvinul Hunedoara. Acolo a evoluat timp de 12 ani, înainte de a se întoarce la Dinamo să își încheie cariera la 45 de ani.
În prezent, Mircea Lucescu este unul dintre cei mai mari antrenori ai României. Într-un singur an la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu s-a umplut de bani. El a cucerit titlul și Cupa Ucrainei cu Dinamo Kiev, echipă la care mai are contract și în sezonul următor. Recent, Mircea Lucescu a vorbit despre scandalul izbucnit între el și Pep Guardiola. Antrenorul lui Manchester City l-a jignit în mai multe rânduri pe Il Luce.