Coșmarul româncei Simona Halep a ieșit din cursa pentru marele trofeu. Șoc la Wimbledon după eliminarea polonezei Iga Swiatek

Bordei Radu / 03.07.2022, 08:39
Coșmarul româncei Simona Halep a ieșit din cursa pentru marele trofeu. Șoc la Wimbledon după eliminarea polonezei Iga Swiatek

A venit și momentul de care se temea Iga Swiatek. După o serie impresionantă de victorii, liderul mondial a cunoscut gustul înfrângerii. Poloneza spera ca acest moment să se petreacă după turneul de la Wimbledon.

A pierdut și Iga Swiatek. Jucătoarea din Polonia și-a întrerupt seria impresionantă de victorii, chiar la Wimbledon

37 de meciuri au trecut până când Iga Swiatek să cunoască din nou, gustul eșecului. A venit chiar la Wimbledon, turneu pe care jucătoarea de 21 de ani spera să îl câștige. Va trebui să mai aștepte pentru că Alize Cornet a făcut un meci foarte bun, în turul trei al competiției londoneze. Jucătoarea de 32 de ani a profitat de forma slabă arătată de liderul mondial. Poloneza nu s-a simțit bine pe iarba londoneză, se văzuse asta și din meciurile precedente. Contra lui Cornet, Swiatek a continuat să greșească mult, a comis 33 de erori neforțate, mult prea mult pentru asemenea nivel.

Cornet a profitat din plin și a controlat meciul fără probleme. S-a impus în două seturi și a produs una din cele mai mari surprize din acest an. Swiatek era pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep, iar românca este considerată principala favorită, în urma eliminării liderului mondial. Mai ales după ce românca a demonstrat un tenis foarte bun, contra Magdalenei Frech.

Vorbe dulci rostite de Simona Halep după victoria clară din 16-imile turneului de la Wimbledon

În ceea ce privește meciul câștigat cu 6-4; 6-1, Simona Halep a recunoscut că duelurile pe suprafața de la Wimbledon sunt întodeauna dificile: „A fost un meci bun, intotdeauna e greu sa joci pe iarbă, dar mă bucur ca m-am calificat”, a spus jucătoarea din Constanța la câteva momente distanță de finalul duelului de sâmbătă seara.

Apoi, declarațiile Simonei s-au îndreptat către public și către succesele repurtate în cel mai cunoscut turneu de Mare Șlem din lume:

Am amintiri plăcute de aici si încerc sa mă bucur de fiecare zi. Mă ajută mult faptul că am câștigat turneul in 2019, dar vreau să iau totul meci cu meci, zi de zi si să dau totul. E tot ce pot să fac eu.”, a precizat Simona Halep.

În săptămâna a doua e mai greu, dar și prima săptămână e dificilă. Acum sunt în săptămână a doua și abia aștept partida. Vreau să mulțumesc și publicului, care mereu creează o atmosferă deosebită.”, a mai spus Simona Halep la finalul confruntării din 16-imile de finală ale turneului de la Wimbledon 2022.