Coșmarul trăit de arbitrul finalei Argentina-Franța. Polonezul a recunoscut că a trăit momente dificile pe parcursul jocului

Dragos Stefanescu 30.12.2022, 18:01
Coșmarul trăit de arbitrul finalei Argentina-Franța. Polonezul a recunoscut că a trăit momente dificile pe parcursul jocului

Argentina a învins Franța în finala Cupei Mondiale din Qatar și a cucerit marele trofeu pentru a treia oară în istorie. Arbitrul Szymon Marciniak a condus perfect meciul de la centru, contribuind și el la regalul fotbalistic. La aproape două săptămâni de la marea finală, polonezul a dezvăluit ce a simțit în timpul jocului. Marciniak a recunoscut că a fost epuizat psihic de miza uriașă a partidei.

Coșmarul trăit de Szymon Marciniak în timpul finalei de la Cupa Mondială din Qatar

Duminică, 18 decembrie, Argentina și Franța s-au înfruntat în finala Cupei Mondiale din Qatar. Partida a fost extrem de spectaculoasă, după 90 de minute terminându-se la egalitate, scor 2-2. După cele două reprize de prelungiri, scorul a fost tot egal, ambele echipe reușind să marcheze câte un gol. Meciul s-a decis la loviturile de departajare. Sud-americanii s-au impus cu 4-2, după ce francezii au ratat două penalty-uri. Astfel, Argentina a cucerit pentru a treia oară în istorie Cupa Mondială.

Arbitrul Szymon Marciniak a condus excelent de la centru marea finală, în ciuda nenumăratelor răsturnări de situație și a fazelor controversate. La zece zile de la meci, polonezul a dezvăluit sentimentele pe care le-a trăit în acele momente. Marciniak a recunoscut că miza și tensiunea partidei l-au epuizat psihic.

Nici în cele mai negre coșmaruri nu-mi imaginam că voi avea de luat atât de multe decizii dificile. Kylian Mbappe a întors tot meciul. La 2-1, după lovitura de pedeapsă, le-am zis asistenților mei: ”Domnilor, de-abia acum începe!”. Hitchcock putea scrie orice scenariu după o asemenea partidă. Finala m-a epuizat psihic”, a declarat Marciniak pentru canalul polonez TVN24.

Marciniak, impresionat de suferința jucătorilor francezi. ”A fost atât de uman”

Szymon Marciniak a vorbit și despre tristețea jucătorilor francezi de la finalul meciului. Polonezul a fost impresionat de lacrimile lui Mbappe, pe care a și încercat să-l consoleze.

Erau devastați, dar Lloris și Giroud mi-au strâns mâna, fără cea mai mică tensiune. La un moment dat, i-am surprins privirea lui Mbappe. Am încercat să-l consolez. ”A fost finala ta”. S-a sprijinit de mine. Plângea. A fost atât de uman”, a spus Marciniak.

După prestația excelentă din finală, Marciniak a avut plăcuta surpriză să fie invitat de către șeful arbitrilor francezi să țină un curs de pregătire în Hexagon.

E normal ca suporterii să protesteze, noi suntem cel mai ușor de lovit. Arbitrul nu iese în față, nu se apără. Totuși, gesturile francezilor au fost incredibil de flatante pentru mine”, a declarat Marciniak.

Urmăriți Playsport.ro și pe