Cosmin Contra a pierdut titlul în ultima etapă și a fost făcut praf de fani: „Un pierzător, va rămâne în tomberonul istoriei”

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.06.2022, 09:17
Cosmin Contra a pierdut titlul în ultima etapă și a fost făcut praf de fani: „Un pierzător, va rămâne în tomberonul istoriei”

Cosmin Contra nu a avut parte de minunea la care spera înaintea ultimei etape din campionatul Arabiei Saudite. Asta pentru că, în primul rând, echipa sa, Al-Ittihad, nu și-a făcut treaba pe teren. Astfel, fostul selecționer a fost luat în colimator de fanii echipei, care l-au criticat dur pe rețelele de socializare.

Cosmin Contra a pierdut titlul în Arabia Saudită în ultima etapă

Echipa lui Cosmin Contra s-a aflat înaintea ultimei etape la egalitate de puncte cu Al Hilal. Fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu și Răzvan Lucescu avea însă avantajul meciurilor directe, care este principalul criteriu de departajare în Arabia Saudită în caz de egalitate de puncte.

Astfel, Al Ittihad avea nevoie să învingă în ultima etapă, iar Al Hilal să facă măcar un egal, pentru a câștiga primul titlu după o pauză de 13 ani. Însă niciuna dintre cele două condiții nu s-a îndeplinit. Echipa lui Cosmin Contra a făcut doar un egal pe teren propriu cu Al Batin, scor 0-0. În vreme ce Al Hilal s-a impus cu 2-1, tot acasă, în fața celor de la Al-Faysaly și a câștigat astfel titlu.

Fanii lui Al-Ittihad sunt extrem de furioși pe fostul selecționer

La finalul meciurilor, supărarea în tabăra celor de la Al-Ittihad a fost, în mod evident, una foarte mare. Mai mulți jucători au început să plângă pe teren după fluierul final, iar același lucru s-a întâmplat și cu o parte a fanilor.

Cei din urmă și-au vărstat supărarea după meci pe Cosmin Contra, pe care l-au acuzat că a dat cu piciorul unui avans de 11 puncte în fruntea clasamentului.

Cosmin Contra va rămâne în tomberonul istoriei, un pierzător! Un antrenor care nu știe să-și citească adversarul nu merită niciodată să rămână pe banca unei echipe. Singura lui preocupare este ca jucătorii să alerge pe flancuri, iar mijlocașii să atingă mingea”, a scris un fan al lui Al-Ittihad pe Twitter.

Nu a fost singurul mesaj de acest gen pe care l-a primit „Guriță” după ratarea titlului. Fostul fundaș dreapta este considerat antrenorul „care a pierdut cel mai ușor titlu din istorie”. Și conducerea clubului a fost luată în vizor, pentru decizia de a-l numi pe român de la bun început.

Totul a fost împotriva sosirii lui Cosmin Contra încă din prima zi. Conducerea clubului a refuzat să asculte vorbele suporterilor. Astăzi, Cosmin Contra a pierdut cel mai ușor campionat din istorie!”, a scris un alt suporter.

În acest context, rămâne de văzut dacă antrenorului român i se va mai prelungi contractul și pentru sezonul viitor. Acest lucru era așteptat să se întâmple la scurt timp după finalul sezonului actual.