Cosmin Olăroiu a câștigat duelul românilor din Arabia Saudită. Echipa lui Daniel Isăilă nu a avut nicio șansă

Bădulescu Silvian / 26.12.2021, 20:26
Cosmin Olăroiu a câștigat duelul românilor din Arabia Saudită. Echipa lui Daniel Isăilă nu a avut nicio șansă

Cosmin Olăroiu și Daniel Isăilă s-au întâlnit într-un duel direct în ultima etapă din Arabia Saudită. Al-Sharjah, echipa antrenată de „Oli” s-a impus lejer, scor 3-0, în fața celor de la Baniyas.

Distanță mare față de lider

Echipa lui Cosmin Olăroiu s-a impus fără drept de apel și urcă pe locul patru al clasamentului. Totuși, aceștia sunt la o distanță considerabilă față de Al Ain, liderul la zi. Al Sharjah are de recuperat opt puncte față de primul loc. Totuși, echipa este într-o creștere vizibilă, aflându-se la al doilea succes consecutiv după ce, etapa trecută, aceștia s-au impus în fața celor de la Khorfakkan cu 3-1.

Brazilianul Caio a deschis scorul în minutul 31, iar după pauză, băieții lui Olăroiu au majorat scorul. Rashid a înscris în minutul 48, iar Gustavo a închis tabela în minutul 75.

Pe de altă parte, lucrurile stau mai prost pentru Daniel Isăilă. Acesta, în ciuda unor modificări în jocul echipei pe final, rezultatul a rămas 3-0. Deși a făcut patru schimbări, introducându-i pe Alhammadi, Abdulrahman, Al Balushi și Khamis, ei nu au reșit să marcheze nici măcar golul de onoare. Baniyas rămâne pe locul 11, cu 12 puncte acumulate, la cinci lungimi de undă față de locul 13, primul retrogradabil direct.

„Ar trebui să aibă ofertă de la Inter”

Cosmin Olăroiu a fost, pentru scurt timp, pe lista lui Răzvan Burleanu pentru postul de selecționer. Acesta, însă, a preferat zona Golfului.

Cosmin Olăroiu a agățaț ghetele de fotbalist în cui devreme, iar la 31 de ani și-a început cariera de antrenor, la FC Național. Pornind de jos, în anul 2000, acesta a crescut treptat și este unul dintre cei mai apreciați antrenori din zona Golfului și chiar a Asiei.

El a făcut din FCSB singura echipă românească semifinalistă a Cupei UEFA, de după 2000, fiind eliminată de Middlesborough. După aventurile din România, acesta a luat calea Asiei, unde antrenează din 2007.

Mihai Stoica, fost colaborator al acestuia, a declarat că Olăroiu are valoarea necesară de a antrena o echipă precum Internazionale Milano, actuala campioană din Serie A.

Oli, în mod normal, ar trebui să aibă ofertă de la Inter. A câștigat campionatul cu Suning, echipa patronului de la Inter. Vorbește italiană la perfecție, de ce să nu încerci cu el?” a declarat MM Stoica, team manager la FCSB.

De când a semnat cu Al-Sharjah, echipa sa a disputat cinci partide pe banca tehnică a acestora. În acest interval, el a obținut trei victorii și două egaluri. Dintre acestea, patru meciuri s-au disputat în campionat și unul în cupă.