Cosmin Olăroiu a spus adio Chinei în mod oficial. Antrenorul român și-a reziliat contractul cu Jiangsu Suning

Mihai Cheles / 10.02.2021, 18:49
Cosmin Olăroiu a spus adio Chinei în mod oficial. Antrenorul român și-a reziliat contractul cu Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu a spus adio Chinei în mod oficial! Conform informațiilor fde ultimă oră, antrenorul român a încheiat conturile cu formația din Jiangsu.

Cosmin Olăroiu a spus adio Chinei în mod oficial. Antrenorul român și-a reziliat contractul cu Jiangsu Suning

Problemele financiare din cadrul clubului l-au determinat pe antrenorul român să-și rezilieze contractul cu Jiangsu Suning. După istoricul titlu cucerit sezonul trecut, patronii chinezii anunțau o adevărată revoluție. Majorarea capitalului financiar și investiții care să permită clubului să lupte la titlu în fiecare an. S-au dovedit doar vorbe-n vânt.

Contactat de Telekom Sport, antrenorul a confirmat această variantă şi a declarat:

Îmi pare foarte rău pentru suporteri şi pentru grupul de jucători de care sunt foarte ataşat. Noi, staff-ul, nu am vrut să se ajungă la această despărţire de Jiangsu Suning şi cred că meritam mai mult respect pentru contribuţia pe care am avut-o la realizarea acestor performanţe cu echipa,a declarat în exclusivitate pentru Telekom Sport, Cosmin Olăroiu.

Cum s-a ajuns la această situație?

Oficialii clubului ar fi decis să nu mai plătească taxele aferente contractelor, un amănunt important în legislația chineză. Fără aceste taxe, banii ar fi rămas blocați în China, iar jucătorii ar fi fost obligați să-i cheltuiască doar în aceată țară.

În plus, au renunțat la contractele cu oamenii care au dus greul sezonul trecut. Cel mai important, Alex Teixeira, a fost lăsat să plece liber de contract. De asemenea, au mai plecat Miranda, fost jucător la Atletico Madrid și Inter, dar și Eder, cel care s-ar putea întoarce în Italia, la Inter Milano. Alți doi jucători străini, ghanezul Mubarak Wakaso și croatul Ivan Santini, și-au depus memoriile la FIFA și cer rezilierea contractelor.

Nici jucătorii chinezi nu primesc un tratament mai bun. Patru jucători chinezi pe care Olăroiu s-a bazat, nu au primit prelunigirea contractelor. Practic, Oli ar fi fost obligat să o ia de la zero, fără o întreagă echipă și fără înlocuitori pe măsură. Fix în primul sezon din istorie când primește statutul de campioană în exercițiu.

Cosmin Olăroiu a spus adio Chinei în mod oficial. Antrenorul român și-a reziliat contractul cu Jiangsu FC
Cosmin Olăroiu a spus adio Chinei în mod oficial. Antrenorul român și-a reziliat contractul cu Jiangsu FC

Au fraudat licențierea?

Presa din China a scris în nenumărate rânduri de faptul că patronii formațiai din Jiangsu nu au achitat toate datoriile față de jucători și staff, ce datează din sezonul trecut. Jiangsu Suning a primit licența pentru următorul sezon în Super Liga Chineză, însă jucătorii nu ar fi semnat nicio foaie prin care să se arate că nu există datorii către ei. Litigiile clubului cu jucătorii ar fi trebuit să blocheze accesul de licențiere. Cumva, chinezii au „driblat” această regulă.

Sunt șanse foarte mari ca jucătorii și staff-ul să se adreseze AFC și FIFA pentru o verificare amănunțită a procesului de licențiere, după cum recunoaște și presa din China.