Cosmin Olăroiu, la echipa națională a României! Ce reacție a avut tehnicianul când a fost întrebat despre această posibilitate

Olteanu Ștefan / 13.10.2021, 17:26

Cosmin Olăroiu este în acest moment unul dintre principalii favoriți pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi la echipa națională a României. În vârstă de 52 de ani, Olăroiu nu s-a ferit să recunoască în repetate rânduri că și-ar dori să preia postul de selecționer. De asemenea, el a purtat chiar și negocieri cu oficialii FRF.

Vine Cosmin Olăroiu la echipa națională a României? „M-a tentat, imi doream foarte mult!”

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională a României în luna noiembrie, iar Cosmin Olăroiu ar putea fi înlocuitorul său.
Olăroiu a declarat în repetate rânduri că și-ar dori să antreneze selecționata de fotbal a României. La începutul acestui an, antrenorul de 52 de ani a vorbit despre mai multe negocieri pe care le-a purtat cu Federația Română de Fotbal. Prima oară, „Oli” a fost contactat în mandatul lui Mircea Sandu, când pe banca naționalei încă se afla Răzvan Lucescu:

M-a tentat echipa națională! Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale a României când era Răzvan Lucescu. Comitetul Executiv a decis să-l mai lase un meci. Între timp am primit o ofertă, i-am spus președintelui de atunci, Mircea Sandu, că nu mai am cum să aștept.
Răzvan dacă ar fi câștigat ar fi avut șanse în continuare și-atunci nu era fair-play să fie înlocuit. Le-am spus că voi accepta oferta pe care am primit-o, Răzvan a câștigat acel meci și a demisionat. Atunci am fost aproape, mi-aș fi dorit foarte mult”, declara Olăroiu la începutul acestui an.

La un pas să preia naționala înaintea lui Cosmin Contra

De asemenea, un alt moment în care Olăroiu a negociat cu oficialii FRF a avut loc la scurt timp după demiterea lui Cristoph Daum. Răzvan Burleanu l-a dorit atunci pe Olăroiu și pentru a demara negocierile l-a trimis la Dubai pe Andrei Vochin, consilierul său de la FRF.
„Oli” se afla în acea perioadă în ultimele cinci luni de contract cu Al Ahli, în Emiratele Arabe Unite, însă era dispus să antreneze în paralel și naționala și echipa de club. Șefii lui Al Ahli s-au opus atunci:

Când a venit președinte domnul Burleanu au venit și la Dubai. Nu mă feresc să spun. Andrei Vochin a fost la Dubai și a vorbit cu mine. Aveam contract. După ce-a plecat Daum, m-au sunat, am discutat cu ei.
Am mers la conducerea clubului și le-am spus că mai am contract cu ei cinci luni, să accepte să mă lase la echipa națională în paralel cu Al Ahli. Aveam două acțiuni în noiembrie și martie, după care terminam contractul și puteam să vin la echipa națională. N-au vrut! Apoi am mers în China.

Dacă se va ivi această posibilitate (n.r. – să fie dorit din nou la națională), nu voi spune nu, dar în momentul de față e mai mare nevoie de un antrenor tânăr, așa cum e Mirel, cum a fost Cosmin, decât de un antrenor ca mine sau ca Răzvan (n.r. – Răzvan Lucescu). Echipa noastră are nevoie să crească, iar acești oameni tineri o pot face să crească odată cu ei. Pentru că ei sunt dornici de performanță”, a mai spus Olăroiu, potrivit gsp.ro.

În 2017, după ce au picat negocierile cu Olăroiu, FRF a ajuns la un acord cu Cosmin Contra.

Cosmin Olăroiu, propus pe banca echipei naționale de Mirel Rădoi: „E singurul!”

Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională imediat după meciurile din luna noiembrie. Întrebat dacă va face o recomandare pentru viitorul selecționer al României, Mirel Rădoi a răspuns:

N-aș putea să fac lucrul acesta, dar cred că în afară de Olăroiu nu poate fi altcineva! Trebuie să îl întrebați pe el dacă vine. Glumesc”, a spus Rădoi la ultima conferință de presă.

Mircea Lucescu e mirat de anunțul plecării lui Rădoi: ”Trebuia să aștepte finalul campaniei. Nu-ți garantează nimeni trei puncte cu Islanda”.