COVID-19 nu a iertat-o pe Emma Răducanu! Ce se întâmplă cu frumoasa jucătoare de tenis din Marea Britanie

Bădulescu Silvian 13.12.2021, 17:28
COVID-19 nu a iertat-o pe Emma Răducanu! Ce se întâmplă cu frumoasa jucătoare de tenis din Marea Britanie

Emma Răducanu a fost depistată cu coronavirus. Câștigătoarea a US Open 2021, acesteia i-a ieșit pozitiv ultimul test pe care l-a făcut. Ea trebuie să intre în izolare în perioada imediat următoare, pentru două săptămâni.

„Sper că voi putea să revin pe teren cât mai curând”

Tânăra jucătoare se afla la Abu Dhabi, pentru a susține un turneu demonstrativ, în momentul în care rezultatul pozitiv al testului de COVID-19 a venit. Sportiva cu origini românești a intrat imediat în izolare, urmând a sta departe de teren o perioadă.

Adversara jucătoarei din Marea Britanie ar fi trebuit să fie Belinda Bencic, locul 23 WTA, iar duelul dintre cele două ar fi trebuit să aibă loc joi, 16 decembrie. Totuși, acest meci nu va mai avea loc.

Așteptam cu entuziasm să joc în fața fanilor de la Abu Dhabi, dar sunt nevoită să amân această oportunitate, după ce am fost testată pozitiv la COVID-19. Sper că voi putea să revin pe teren cât mai curând” a fost mesajul acesteia, odată cu aflarea veștii.

Turneul de la Abu Dhabi se va desfășura în perioada 16-18 decembrie, dar fără Emma Răducanu, care va trebui să stea în izolare timp de două săptămâni.

Emma Răducanu, revelația anului

Emma Răducanu a dat peste cap toate calculele în 2021. Aceasta a reușit să se impună la US Open, după ce a venit din calificări. Mai mult decât atât, jucătoarea din Marea Britanie, dar cu origini în România a reușit acest lucru fără să cedeze vreun set pe toată durata turneului de pe continentul american.

Deși la competițiile următoare nu s-a mai ridicat la nivelul așteptărilor deja create în jurul ei, fie că vorbim de Wimbledon, Transylvania Open sau Linz Open, aceasta este revelația anului 2021 în tenisul mondial, conform anchetei realizate de WTA, la care au participat jurnaliști din toată lumea.

Totodată, trebuie remarcat parcursul jucătoarei de doar 19 ani. La începutul lui 2021, aceasta se situa doar pe locul 343 WTA. La sfârșitul aceluiași an, Emma Răducanu termină în top 20. Pe lângă US Open, printre performanțele atinse în acest an se mai numără și optimile la Wimbledon. Cunoscută deja după acest an, așteptările în jurul ei vor crește și mai mult, dar rămâne de văzut cum va gestiona acesta situația.

Pe lângă Emma, Ashleigh Barty, jucătoarea din Australia, a fost numită „cea mai bună jucătoare a anului”. Aceasta ocupă primul loc în ierarhia WTA, la simplu, trecându-și în cont trofeele de la Yarra Valley Classic, Miami Open, Stuttgart, Wimbledon și Cincinnati. Este al doilea trofeu de acest tip câștigat de australiancă.

Urmăriți Playsport.ro și pe