Covid a pus stăpânire pe Premier League! Zeci de jucători din campionatul englez sunt infectați

Moldoveanu Camelia / 21.12.2021, 12:50
Covid a pus stăpânire pe Premier League! Zeci de jucători din campionatul englez sunt infectați

Premier League a atins un record negativ istoric. Zeci de jucători din campionatul englez au fost testați pozitiv cu COVID-19. Cele 20 de cluburi au mult de suferit în urma acestor evenimente neplăcute, însă, decizia luată în urma unei reuniuni este una neașteptată.

Zeci de jucători din Premier League sunt infectați cu COVID-19. Ce decizie s-a luat

Potrivit lequipe.fr, Premier League a ajuns la un număr record de fotbaliști infectați, mai exact 90. Inițial, între 6 și 13 decembrie s-au raportat 42 de cazuri, iar ulterior, între 13 și 20 decembrie, numărul lor a ajuns la 90. Este vorba despre un record negativ care a făcut ca 10 meciuri să fie amânate.

Cu toate că situația este extrem de dificlă pentru cluburi, s-a luat decizia ca meciurile să se joace dacă există 13 jucători disponibili și un portar. Adică, la limită. Cele 20 de cluburi s-au reunit pentru a discuta această problemă, dat fiind faptul că urmează etapa de Crăciun. Însă, nu a avut loc niciun vot, astfel că începând cu 26 decembrie se vor desfășura două etape în cinci zile.

Printre cei care și-ar fi dorit să amâne aceste meciuri se numără și Liverpool. Echipa se află pe locul 2 în Premier League, la trei puncte de Manchester City. Mai mult, Klopp, antrenorul lui Liverpool, a anunțat după remiza cu Tottenham, scor 2-2, că partidele de Crăciun sunt imposibil de desfășurat.

Este imposibil, nu avem jucători. Trebuie să ne gândim că vom avea un caz suplimentar sau două. Pur şi simplu nu putem să împingem lucrurile până la capăt. În 26 şi 28, nu este posibil. Am prefera să jucăm, dar avem nevoie de ajutor cu programul”, a spus Jurgen Klopp

„Uneori simt că nu sunt sută la sută”

Kevin de Bruyne a fost infectat la jumătatea lunii noiembrie cu SARS-COV2, dar acum, la o lună distanță, încă simte consecințele acestui lucru.

Acesta subliniază necesitatea atenției asupra sănătății, precum și faptul că, din punct de vedere fizic, nu este sută la sută apt.

După infectare, m-am întors și m-am antrenat cât am putut de bine. Totuși, uneori simt că încă nu sunt sută la sută și corpul meu se adaptează în continuare. Uneori, dacă fac două-trei sprinturi, simt oboseală, lucru care se întâmplă din cauza faptului că am fost pozitiv. Oamenii trebuie să fie precauți, nu e de glumă cu sănătatea” a declarat belgianul.

În acest sezon, de Bruyne a jucat 18 partide pentru „cetățeni”, timp în care a marcat cinci goluri și a oferit o pasă decisivă. Băieții lui Pep Guardiola sunt liderii la zi în Premier League și au patru puncte peste Liverpool și cinci peste Chelsea, dar cu un meci în plus.