Craiova e la pământ la acest capitol în Liga 1. Oltenii au o mare problemă pe care au descoperit-o specialiștii

Gabriel Peneș 22.01.2021, 12:46
Craiova e la pământ la acest capitol în Liga 1. Oltenii au o mare problemă pe care au descoperit-o specialiștii

Deși ocupă locul 3 în campionat, atacul trupei din Bănie e „la retrogradare”. Craiova e la pământ la acest capitol în Liga 1. Conform analizelor făcute de gsp.ro, juveții suferă cumplit în plan ofensiv. Are abia al 8-lea atac din Ligă, cu doar 20 de reușite. Iar la numărul de marcatori e pe ultimul loc, la egalitate cu modesta Chinidia.

Craiova e la pământ la acest capitol în Liga 1

Pentru o pretendentă la titlul, Craiova e la pămînt la acest capitol în Liga 1. Alb-albaștrii suferă cumplit în plan ofensiv. A marcat doar un gol în ultimele 4 meciuri din campionat și are abia al 8-lea atac din Liga 1, cu 20 de reușite! Stă mai rău chiar decât Gaz Metan (22 de goluri) sau Astra (22 goluri), echipe cu probleme în acest sezon. E egala lui Dinamo, locul 11 în clasament, și a Voluntariului (locul 14).

Explicația e simplă, spun cei de la gsp.ro: dependența de Koljic. Oltenii s-au obișnuit că „ne scoate Elvir”, ceea ce s-a și întâmplat în debutul acestei stagiuni. Iar când bosniacul a devenit indisponibil pe termen lung s-a creat un mare vid. Alex Cicâldău, un mijlocaș, a preluat într-adevăr ștafeta, însă e prea puțin. Pe de altă parte, o altă ierarhie o duce pe Craiova direct „la retrogradare!. Numărul celor care au marcat pentru trupei oltene e cel mai mic, la egalitate cu al Chindiei, dintre toate echipele Ligii 1. Doar 6 jucători și-au trecut numele pe lista de marcatori.

Oltenii au o mare problemă pe care au descoperit-o specialiștii

Autorii golurilor alb-albastre sunt: Cicâldău, cu 7 reușite, Koljic , 6 goluri, Bancu, Bărbuț și Ofosu, câte două, plus Ivan, 1 gol. Dacă îi dăm la o parte pe Koljic, încă nerefăcut după grava acidentare din toamnă și pe Ivan, în mare criză de formă, rămân doar patru marcatori. Adică, doar patru oameni la care adversarii ar trebui să fie mai atenți. Asta în condițiile în care contracandidatele la titlu, FCSB și CFR, au câte 9 marcatori, deci sunt mult mai greu de contracarat. De altfel, liderul e o mașină de goluri în acest sezon: are 42 de reușite, cu o medie de 2,47 pe meci! Și are în rândurile sale „vârfurile” clasamentului golgeterilor: Man, 13 reușite și Florin Tănase,12.

Craiova e la pământ la acest capitol în Liga 1
Bosniacul Koljic a fost decisiv pentru olteni până la accidentarea din etapa a 6-a a actualului sezon/Sursa foto: realitateasportiva.net

Vârful Elvir Koljic, accidentat grav în toamnă

Accidentat la meciul cu Poli Iași, din 2 octombrie, scor 1-0, în urma unui fault comis de Ovidiu Mihalache asupra sa, Koljic a fost diagnosticat cu fractură în zona gleznei și a peroneului. El se află încă în plin proces de recuperare. Atacantul pornise în acest sezon „ca din pușcă”, înscriind 7 goluri în primele 5 etape.

Pierderea lui Koljic este una foarte importantă.  Era un jucător cu potential enorm, iar semnalele lui erau bune. Dacă nu se accidenta anul trecut avea șanse să fie golgheterul României, acum iar avea șanse și accientarea lui este o pierdere uriașă. Un jucător emblematic pentru Universitatea Craiova are două accidentări grave. Accidentarea lui s-a permis și din cauza modului permisiv de a se arbitra. Noi aveam mai multe puncte dacă Koljic nu se accidenta, iar el avea alt statut”, declara în decembrie, Marcel Popescu, președintele U. Craiova, pentru ProSport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe