Creștinul Neymar, clauză incredibilă la PSG! Suma uriașă pe care o câștigă dacă „este băiat bun”

Bordei Radu / 14.09.2021, 15:42
Creștinul Neymar, clauză incredibilă la PSG! Suma uriașă pe care o câștigă dacă „este băiat bun”

Contractul dintre Edi Iordănescu și Gigi Becali nu este unicat în fotbalul european. Se practică și la case mai mari ca una din părți să includă clauze prin care să stabilească anumite norme de comportament. Chiar unul din cele mai mari staruri din lume are semnat un asemenea act.

Neymar este cunoscut pentru spiritul său excentric, de aceea conducerea celor de la PSG și-a luat măsuri de siguranță. Brazilianul are inclusă o clauză prin care trebuie să dea dovadă de un „comportament etic și exemplar”. Neymar chiar este premiat dacă respectă condițiile.

Clauza incredibilă din contractul lui Neymar. 6 milioane de euro pe an, ca să se poarte cum trebuie

Fotbalistul de 29 de ani și drepturi, nu doar obligații la PSG. Pentru banii mulți pe care îi primește de la club, brazilianul trebuie să respecte anumite reguli impuse de conducerea clubului. Una din acestea se referă la discuțiile privind religia. Neymar este cunoscut pentru credința sa, chiar dacă dă dovadă și de un spirit excentric. De multe ori îl invocă pe Dumnezeu, în declarațiile sale. Așa că șefii i-au impus să nu ofere declarații religioase sau politice, care să stârnească controverse și să afecteze imaginea clubului. Parizienii nu vor niciun scnadal, mai ales că anul viitor, în Qatar, va avea loc campionatul mondial. Iar patronii de la PSG – reprezentanții statului Qatar, de fapt – nu vor nicio controversă.

Neymar nu are voie să critice nici clubul. Trebuie să evite orice declarație negativă la adresa șefilor grupării sau a altor persoane care lucrează în cadrul echipei. PSG cere un „comportament exemplar, atât pe teren dar și în afara lui”. Totodată, cum relația cu suporterii este una foarte importantă, Neymar trebuie să fie disponibil de fiecare dată când clubul are nevoie de el pentru a se întâlnii cu fanii.

Brazilianul are și un motiv în plus să respecte toate aceste condiții. Neymar va încasa peste 6 milioane de euro anual, în afară de salariu, dacă nu încalcă normele impuse de club

PSG, principala favorită la Liga Campionilor

Brazilianul este așteptat pe teren, după ce a lipsit din cauza meciurilor la echipa națională. Neymar, alături de bunul său prieten Leo Messi, trebuie să conducă PSG către trofeul Ligii Campionilor. 

Parizienii debutează miercuri, în faza grupelor, în Belgia, cu Brugges. Francezii nu au o grupă foarte ușoară. În afară de formația belgiană, se vor duela cu Manchester City, cealaltă mare favorită a competiției, dar și cu Leipzig. Chiar și așa, PSG este așteptată să treacă de faza grupelor.