Cristi Balaj confirmă că CFR Cluj se va despărți de mai mulți fotbaliști în această iarnă: „După ultimul meci, tragem linie”

George Drafta 20.12.2022, 19:39
Cristi Balaj confirmă că CFR Cluj se va despărți de mai mulți fotbaliști în această iarnă: „După ultimul meci, tragem linie”

Preşedintele ardelenilor lucrează alături de Dan Petrescu şi de cei din conducere la strategia de transferuri pentru această iarnă.

Ultimul meci contra celor de la Hermannstadt cu siguranţă că nu va schimba esenţial componenţa listei celor care vor părăsi campioana României. Totodată, şansa de a termina primii anul 2022 nu îi face pe clujeni mai puţin interesaţi de campania de achiziţii. Cristi Balaj explică felul în care vor aborda vişiniii pauza competiţională.

„Vom trage linie după meciul de azi și vom vedea exact ce jucători vor fi înlocuiți sau vom încerca să înlocuim pentru că trebuie să și putem și în funcție de acest lucru vedem ce decizie vom lua, avem în plan să aducem câțiva jucători.

Au apărut nume în presă dar nu s-a discutat cu unii dintre ei, chiar dacă există posibilitatea nu înseamnă că se va și realiza un transfer atât timp cât nu avem semnăturile tuturor părților”, a dezvăluit fostul arbitru la PRO Arena.

Număr imposibil de depăşit

Indiferent care vor fi alegerile campionilor, ei nu pot înregistra un lot mai mare de 25 de jucători la LPF. Au existat situaţii în trecut când unii jucători au fost trecuţi pe lista pentru meciurile din campionat doar după ce alţii au fost scoşi de pe ea.

„Respectăm același regulament, avem același număr de jucători sau chiar mai puțin decât alte echipe care au jucat un număr mai mic de jocuri decât noi. Avem jucători pe care i-am ales, am format lista pe care am trimis-o Ligii și celor de la UEFA, din acel număr de jucători am fost obligați să selectăm.

O parte au plecat la echipa a doua, alții au plecat la alte cluburi, avem împrumutați la Baia Mare, Bistrița, Alba Iulia. Colaborăm cu echipe care își doresc jucători de la noi, avem și jucători la echipa a doua, dar nu putem folosi mai mulți jucători decât alte cluburi”, a adăugat oficialul clujenilor.

CFR-ul va rămâne principală favorită la câştigarea titlului şi în acest sezon
CFR-ul va rămâne principală favorită la câştigarea titlului şi în acest sezon

Provocări multiple în 2023

Prima parte a anului viitor va însemna o adevărată provocare pentru tot stafful tehnic al CFR-ului. Clujenii vor fi implicaţi într-o bătălie pe trei fronturi. Faţă de alţi ani au reuşit nu doar calificarea în primăvara europeană, dar şi prezenţa în fazele superioare ale Cupei României. În afara celor două competiţii, îi aşteaptă dueluri de foc pentru cucerirea celui de-al şaselea titlu consecutiv.

„Ne-am dorit să ne calificăm, ne-am dorit să ajungem în competiția europeană, am vrut să ne calificăm mai departe și am respectat acest lucru, am respectat Cupa României și ne-am calificat în faza următoare, vrem să câștigăm campionatul, nu ascundem asta, am făcut publice aceste lucruri.

E în ADN-ul clubului să obțină trofee, nu întâmplător avem și rezultate, dar se muncește și există oboseală și uzură. Campionatul se joacă în continuare, am spus asta și o voi spune. Anul trecut a fost mult mai mare diferența și ați văzut că s-a câștigat în ultima etapă titlul”, a încheiat Balaj.

Urmăriți Playsport.ro și pe