Cristi Balaj, reacție furibundă la adresa conflictului dintre Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs: „Aveți orgolii? Rămâneți acasă!”

Cosmin Olteanu 18.05.2023, 15:59
Cristi Balaj, reacție furibundă la adresa conflictului dintre Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs: „Aveți orgolii? Rămâneți acasă!”

Cristi Balaj, președintele campioanei CFR Cluj, a avut o reacție furibundă la adresa conflictului dintre arbitrii Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs.

În ultima perioadă, s-a vorbit despre faptul că, între Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, ar exista o relație tensionată, acesta fiind motivul pentru care nu sunt delegați împreună la nicio partidă.

Cristi Balaj, reacție furibundă la adresa conflictului dintre Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs

Oficialul din Gruia îi „mustrează” pe cei doi arbitri, considerând că ambii vor avea de pierdut, dacă nu vor găsi o cale să colaboreze.

„Fum fără foc nu iese! Ar trebui să înțeleagă că nu există parte nevinovată când apar situații delicate precum aceasta. Nici nu contează care a greșit mai mult sau mai puțin. Important e că fiecare are de pierdut în momentul în care nu au o relație civilizată, fair-play, cu orice persoană cu care colaborează.

Aveți orgolii? Rămâneți acasă! Nu reușiți să depășiți momentul, aveți orgolii, nu reușiți să demonstrați care e mai mare? Îmi aduc aminte de amândoi, că eu eram în ultimii ani de activitate, mă apropiam de 45 de ani, și le luam premiile. Și nu am venit niciodată să le spun: «Băi, vedeți că voi îmi spuneați Regele când intram la consfătuiri în cameră». Și aveam 45 de ani și îi respectam pe toți, îi susțineam pe toți.

Bineînțeles că există cale de împăcare între Kovacs și Hațegan. Nu reușesc să se înțeleagă, merg acasă! Nu am nevoie să-și facă împreună concediile”, a spus Cristi Balaj, pentru Fanatik.

Adrian Porumboi: „Nu văd ce au avut de împărțit”

Inclusiv Adrian Porumboiu a avut o reacție dură la adresa situației dintre cei doi arbitri.

„Ei nu sunt la emisiunea «Iartă-mă», să se împace, sunt profesioniști. Au jucat, nu s-au împușcat. Încearcă niște dulcegării, că nu se înțeleg. Păi, domnul Kovacs, ești arbitru FIFA, ești delegat, punct. Ce treabă are cearta cu regulamentul? Nu îi pune nimeni să se pupe, să se îmbrățișeze. E o slăbiciune imensă a CCA. E un meci care pe care, un meci în care trebuie să fie eliminată și cea mai mică greșeală. Ce crezi? Că o să-i spună Hațegan: du-te și dă penalty sau nu da? Îi spune civilizat să vadă faza, să meargă la monitor. Atât.

Nu văd ce au avut de împărțit. Dar ghinionul a fost al lui Hațegan, că el era pe primul loc. Dar cu rânduiala asta la arbitri nu mai contează. Contează că omul a avut un accident groaznic. Iar Hațegan de ce să facă pe îmbufnatul? Dacă nu poate să arbitreze un meci Farul – FCSB, ce să mai caute? Să arbitreze prin Qatar. Dacă Hațegan e la VAR, se gândește Vassaras să nu-l pună pe Kovacs?

De ce discutăm? Îl întrebăm pe Gigi, că el știe cine va fi. Asta ar însemna să ne luăm după sentimente? Într-o brigadă, unde sunt pe teren, aveți dreptate. Dacă erau toți trei și erau să colaboreze, cu multe coduri de procedură, acum lucrurile sunt total diferite, în camera VAR e unul care urmărește și unul pentru asistenți. Arbitrul VAR este Hațegan, neîndoielnic. Doar nu ții ședințe. Nu hotărăște Hațegan, sau cel din camera VAR.

Dar chiar dacă sunt certați, nu poate să-i spună du-te și vezi faza? Care orgoliu? Păi e vorba de judecată. Dacă cineva a spus că e bine să se împace, abia asta îi împacă. Văd că Gigi știe mai multe decât noi. Noi nu glumim sub nicio formă de prestația arbitrului. Trebuie să fie pregătiți și pentru un meci care creează probleme”, a spus Adrian Porumboiu, pentru Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe