Cristi Balaj s-a retras oficial din conducerea ANAD și e gata să înceapă treaba la CFR Cluj: „Nu a fost o decizie ușoară”

Olteanu Ștefan / 02.11.2021, 14:57

Inevitabilul s-a produs și Cristi Balaj s-a retras oficial din conducerea ANAD. Anunțul a fost făcut pe site-ul Agenției Naționale Anti-Doping, unde fostul arbitru a oferit și o primă reacție. În urma acestei decizii, Balaj va putea fi instalat în calitate de președinte la clubul de fotbal CFR Cluj.

„Părăsesc Agenția Națională Anti-Doping cu fruntea sus!”. Cristi Balaj s-a retras oficial din conducerea ANAD

După aproape trei ani de zile, Cristi Balaj s-a retras oficial din conducerea ANAD. El a fost președintele Agenției Naționale Anti-Doping din ianuarie 2019 și până în prezent, însă în urmă cu câteva săptămâni a bătut palma cu clubul de fotbal CFR Cluj.
Balaj va ocupa funcția de președinte la formația din Gruia, iar pentru a-și intra în atribuții a trebuit să demisioneze de la ANAD.

Anunțul oficial a fost făcut astăzi, prin intermediul unui comunicat postat pe anad.gov.ro. Fostul arbitru a oferit și o primă reacție:

Nu a fost o decizie ușoară, însă am luat în calcul toate aspectele și m-am hotărât. Părăsesc Agenția Națională Anti-Doping cu fruntea sus, mândru de ceea ce am realizazt aici și mă bucur mai ales pentru că știu că ceea ce am clădit rămâne pe mâini bune. Colectivul ANAD formează o echipă de excepție, cu profesioniști alături de care am avut o reală plăcere să lucrez”, a declarat Cristian Balaj, potrivit sursei citate.

Și-a intrat în rol la CFR și a trimis primele săgeți către FCSB. Cristi Balaj contestă golul doi al rivalei campioanei.

Urmează să fie prezentat oficial la CFR Cluj

Cristi Balaj a bătut palma cu CFR Cluj în urmă cu câteva săptămâni, însă până în acest moment nu a fost factor decizional la club.
Fostul arbitru a așteptat ca în Monitorul Oficial să apară revocarea sa, pentru ca ulterior să poată fi prezentat la CFR Cluj și să înceapă treaba:

Voi fi președintele CFR-ului în momentul în care în Monitorul Oficial va apărea revocarea mea. Este o formalitate, care trebuie îndeplinită obligatoriu. Până atunci, eu nu sunt factor decizional la acest club.

Da, vorbesc cu cei de la CFR. Rolul unui președinte este, printre altele, să ia decizii. Sunt lucruri de schimbat, bineînțeles, sunt multe. Am fost informat într-o oarecare măsură și e nevoie de timp pentru că anumite situații trebuie obligatoriu îmbunătățite. E o moștenire care necesită eforturi din mai multe puncte de vedere, chiar și financiare.

Dacă într-un final am acceptat, este și meritul lui Dan Petrescu, care a discutat cu mine, a insistat și m-a făcut să cedez. Este unul dintre antrenorii pe care îi apreciez. Cunosc modalitatea lui de lucru și își petrece foarte mult timp la biroul lui. Biroul lui însemnând o încăpere la stadion în care analizează tot ceea ce înseamnă pregătirea jocurilor, echipele adverse și nu numai”, a spus Cristi Balaj.