Cristi Borcea, chemat din nou în fața instanței! Prejudiciul din dosarul cu pricina – 27 de milioane de euro

Mihai Cheles 06.04.2021, 18:14
Cristi Borcea, chemat din nou în fața instanței! Prejudiciul din dosarul cu pricina – 27 de milioane de euro

Cristi Borcea, chemat din nou în fața instanței! Când credea că a scăpat de problemele cu legea, fostul patron al celor de la Dinamo are de dat din nou explicații în fața oamenilor legii.

Cristi Borcea, chemat din nou în fața instanței! Prejudiciul din dosarul cu pricina – 27 de milioane de euro

De această dată, problemele vin de la malul mării. Fostul finanțator din „Ștefan cel Mare” a fost acționat în instanță de actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, care își dorește să recupereze cât se mai poate din valoarea daunelor provocate de fosta administrație, care a retrocedat ilegal zone importante ale orașului Constanța, cu valoare imensă imobiliară, după bunul plac.

„Dosarul retrocedărilor” s-a pronunțat, iar dintre cei vinovați, mulți au plătit cu ani importanți de închisoare. Printre ei, Cristi Borcea – 5 ani, fostul primar Radu Mazăre – 9 ani, sau fostul acționar al lui Dinamo, Dragoș Săvulescu – 5 ani și jumătate.

Conform Europa FM, primarul Constanței, Vergil Chițac, nu este mulțumit doar cu aceste condamnări. Își dorește să recupereze și o parte din prejudiciul produs orașului Constanța. Așa că i-a acționat în instanță pe cei condamnați în acest dosar, pentru a le lua și banii. Prejudiciul total al noului dosar este de 27 de milioane de euro.

Au retrocedat orașul bucată cu bucată! Inculpații din dosarul Retrocedărilor trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor, a declarat Vergil Chițac, pentru sursa citată.

Curios, sau nu pentru cine cunoaște metehnele foștilor edili din Constanța, în 2008, Consiliul Local Municipal a refuzat să se constituie parte civilă în proces. Se pare că, în urma condamnărilor, Primăria Constanța ar fi recuperat o parte dintre terenurile vândute de Radu Mazăre, „cu dedicație”.

Cristi Borcea, chemat din nou în fața instanței! Prejudiciul din dosarul cu pricina - 27 de milioane de euro
Cristi Borcea, chemat din nou în fața instanței! Prejudiciul din dosarul cu pricina – 27 de milioane de euro

Cristi Borcea a efectuat nouă luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat

Prejudiciul total, calculat de DNA, în Dosarul Retrocedărilor, este de 114 milioane de euro. Dintre care, 78 de milioane  fiind dauna statului, în timp ce 36 ale Primăriei Constanța.

Cristi Borcea a fost eliberat după doar nouă luni, în noiembrie 2019, fiindu-i contopite vechea și noua condamnare.

Am fost achitat de trei ori ca un cumpărător de bună-credință și tot am făcut pușcărie. Povestea e așa: a luat Giurgiucanu de la Movilă un drept litigios. Săvulescu l-a luat de la Giurgiucanu și eu de la Săvulescu! Am fost a treia mână! Am fost achitat, achitat, achitat și tot am făcut 9 luni de pușcărie. Dar o să câștig la CEDO. I-am dat în judecată pentru cele nouă luni, declara Cristi Borcea, recent, lui Ovidiu Ioanițoaia, la GSP LIVE.

De partea cealaltă, Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre nu au putut fi încarcerați, deoarece au fugit din țară. Fostul primar al Constanței a fost capturat, la câteva luni distanță, în Madagascar. Dragoș Săvulescu este în Italia, unde, se pare, poliția nu poate da de el.