Cristi Chivu a depănat amintiri de la Inter. Făcea echipă cu Dejan Stankovic în grupul „țiganilor adevărați”

Moldoveanu Camelia 20.06.2022, 20:51
Cristi Chivu a depănat amintiri de la Inter. Făcea echipă cu Dejan Stankovic în grupul „țiganilor adevărați”

Cristi Chivu a făcut parte din lotul lui Inter Milano pe vremea când, sub comanda lui Jose Mourinho, Internazionale cucerea Champions League, campionatul și Cupa în anul 2010. Fostul căpitan al naționalei României este în prezent antrenorul echipei U19 de la Inter, iar fanii în apreciază foarte mult.

„Un grup de «țigani», dar «țiganii» adevărați eram eu și Dejan Stankovic”

În anul 2007, Cristi Chivu ajungea la Inter Milano după ce în trecut evoluase pentru Ajax și Roma. Pentru fostul căpitan al naționalei României, Internazionale a scos din buzunar 18 milioane de euro.

După aproximativ 15 ani de la debutul în tricoul lui Inter Milano, Cristi Chivu a câștigat titlul cu Inter U19. Elevii antrenorului român au câștigat duelul cu AS Roma, scor 2-1. În urma acestei reușite, tot mai multe voci îl dau pe Cristi Chivu ca fiind un posibil viitor antrenor al echipei principale.

Într-un interviu postat pe canalul de YouTube al lui Inter Milano, Cristi Chivu a vorbit despre cum s-a acomodat în Italia. Fostul fundaș și-a amintit amuzat de grupul de „țigani” de la Inter, acolo unde s-a împrietenit cu Dejan Stankovic, un alt „țigan adevărat”:

Noi, românii, suntem un popor latin. Când am ajuns la Roma a fost ca și cum m-aș fi întors acasă! Am legat o prietenie foarte frumoasă cu Dejan Stankovic. E un băiat extraordinar. Pentru mine e ca un frate. Marco Materazzi, Goran Pandev, Wesley Snijder. Un grup de «țigani», dar «țiganii» adevărați eram eu și Dejan Stankovic. Veneam din Șerbia și Romania.

Sunt născut la Reșița, nu e departe de Belgrad. Sunt un mare admirator al poporului sârb, al spiritului, al sângelui sârbesc!”, a declarat fostul căpitan al naționalei României.

Lovitură de proporții dată după ce a cucerit titlul în Italia

Cristi Chivu se dezvoltă ca antrenor în Italia din anul 2018, iar în 2022 a dat o lovitură de proporții. Din postura de tehnician al echipei U19 de la Inter, românul a devenit campion al Italiei. Inter U19 a învins-o în finala play-off-ului pe AS Roma, scor 2-1, la capătul unui duel care s-a decis în prelungiri.

Astfel, Chivu a bifat cea mai importantă performanță de când colaborează cu Inter. El a semnat primul contract în iulie 2018, când a fost instalat în funcția de antrenor al secției de juniori.

Ulterior, a fost a devenit antrenor la U17, în 2020 la U18, iar în 2021, juniorii preluați în 2018 au format echipa sub 19 ani.

Contractul său cu Inter Milano expira la finalul acestui sezon. Și, în ciuda faptului că a avut o ofertă din Serie A, Chivu a ales să semneze prelungirea cu gruparea de pe „Giuseppe Meazza”.

Jurnalistul italian Nicolo Schira a făcut anunțul prin intermediul unei postări pe Twitter.

Cristian Chivu și-a extins contractul cu Inter Primavera”, a transmis Nicolo Schira.
44 de meciuri a disputat Cristi Chivu pe banca celor de la Inter Primavera. El a reușit 23 de victorii, 12 egaluri și de 9 ori a fost învins.

Urmăriți Playsport.ro și pe