Cristian Tudor Popescu, anunț sumbru despre Simona Halep după ce i-au adus noi acuzații. “Șansele ca să revină în tenis tind spre zero”

Iosif Pintilie 20.05.2023, 08:27
Cristian Tudor Popescu, anunț sumbru despre Simona Halep după ce i-au adus noi acuzații. “Șansele ca să revină în tenis tind spre zero”

Simona Halep a primit o lovitură dură, în procesul pe care îl poartă împotriva ITIA, privind suspendarea ei. Aceasta a fost informată că este anchetată după ce s-au descoperit mai multe nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

Acest detaliu nu impune direct o suspendare ori nu atrage de la sine concluzia unui caz de dopping, însă poate fi un argument decisiv în favoarea celor ce lupta pentru suspendarea jucătoarei din România.

Cristian Tudor Popescu, anunț dur privind viitorul Simonei

Cristian Tudor Popescu crede că românca are șanse mici să scape, în actualele condiții, de suspendare, deși dacă nu ar fi fost a doua acuzație ar fi existat speranțe mari. În același timp, el susține în continuare că este de părere că Simona Halep este inocentă.

„Șansele ca Simona să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) anunță că Simona Halep trebuie să facă față unei noi acuzații, separată de cea legată de Roxadustat, în legătură cu „neregularități” în Pașaportul ei Biologic, o arhivă de teste și măsurători pe care o au jucătoarele din primele 300 de locuri în clasamentul WTA. Deocamdată, nu știu în ce constau aceste „neregularități”, dar perspectiva care se conturează…

Oricum, Simona era pe muchie de cuțit cu termenul de 28 mai pentru cazul Roxadustat. Dacă ar fi primit atunci un verdict favorabil și i se ridica suspendarea, ar fi avut o șansă de a juca la Wimbledon, fără mari așteptări, dar măcar să revină în tenisul de nivel înalt. Așa, cu cele două acuzații cumulate, probabilitatea ridicării suspendării tinde spre zero. Practic, anul 2023 este închis pentru revenirea Simonei.

Cred în continuare în buna credință a Simonei Halep, dar viitorul ei în tenis sună sumbru”, este mesajul postat de Cristian Tudor Popescu.

Ce spune Simona Halep despre noile acuzații?

Imediat după ce s-ar fi aflat informația conform căreia pașaportul biologic al sportivei din România ar fi fost suspect, Simona a postat un comunicat prin care își anunță dezamăgirea față de cei cu care se luptă.

Ea a ținut să transmită că ITIA forțează lungirea procesului dintre cele două părți, dar și că numele ei a avut de suferit din cauza situației actuale.

„Din 7 octombrie, am trăit cel mai rău coșmar al vieții mele.

Nu doar că numele meu a fost pus în cele mai crâncene situații, dar trebuie să îmi arăt nevinovăția, când eu nici măcar nu m-am gândit vreodată că am folosit vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să primesc oportunitatea de a fi judecată de un tribunal independent, iar ITIA în mod constant a găsit varii motive să amâne asta.

Acum că am stabilit în mod evident că am fost victima unei contaminări, acum ei au venit cu faptul că evoluția sângelui meu nu a fost bună. Trei experți din lumea asta care au studiat testele mele de sânge au fost extremi de clari că sângele meu e complet normal.

Mă simt neajutorată, agresată, că încearcă să mă facă vinovată de ceva ce nu am făcut. Încă odată, toată viața mea am fost total împotriva trișatului. Nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru pe care-l sper, în acest moment, e să am posibilitatea să am acces la judecători imparțali și independenți într-un tribunal, care îmi va oferi șansa să îmi arăt inocența.

Am încredere deplină în justiție și aștept să îmi pot prezența cazul care e programat la sfârșitul lui mai, după câteva amânări date de ITIA.

Suportul celor dragi, lumii din tenis și a fanilor mei mi-au dat curaj să continuă să mă lupt zi și noapte pentru adevăr. Nu vă pot mulțumi mai mult.

Cu dragoste, Simona”, a scris pe Instagram românca.

Urmăriți Playsport.ro și pe