Cristiano Bergodi, amintiri fabuloase de la Lazio. Ce relație a avut cu Paul Gascoine

Alex Matei 28.09.2023, 16:09

Cristiano Bergodi a fost unul dintre numele importante ale istoriei lui Lazio.

Fost fundaş italian, aflat acum pe banca Rapidului a evoluat pentru laziali în perioada 1989-1996. Bifând 160 de partide în tricoul formaţiei din capitala Italiei. În anii petrecuţi pe Olimpico a fost coechipier timp de trei ani şi cu Paul Gascoigne, fostul mare internaţional englez, aflat de mai mulţi ani într-o luptă împotriva dependenţei de alcool.

Bergodi şi-a adus aminte cu prilejul unei discuţii purtate cu Alin Buzărin în cadrul podcastului FootbalVintage de acei ani în care a împărţit vestiarul cu marele mijlocaş al Angliei.

Statut special

Gascoigne era un personaj nu doar pe teren ci şi în afara lui. Iar actualul tehnician al giuleştenilor confirmă că atenţia de care se bucura englezul era uriaşă.

”Gascoigne era ca Maradona pe acea vreme. A fost desemnat în anii ’90 cel mai bun tânăr fotbalist al lumii. Era un jucător care trăgea echipa după el, dar era mereu pus pe glume. O dată a venit cu o perucă care semăna cu Zoff, dar Zoff era un tip serios și nu a acceptat gluma. Fotografii englezi veneau la antrenamente pentru el.

Dino Zoff a fost campion mondial cu Italia în 1982, credit line: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

El era mereu pe prima pagină cu scandal, dar era simpatic. Îi plăcea berea la nebunie, era consumator. M-am dus odată la el acasă și era plin de cutii de bere. Avea 5-6 prieteni englezi care au stat cu el la Roma aproape un an. Făcea multe prostii și patronul i-a băgat bodyguard. Dar la antrenament era fantastic, nu a venit niciodată beat”, a povestit Bergodi.

Căpitan la „ordinul” lui Zoff

Bergodi nu poate uita ziua debutului în Serie A, în tricoul Pescarei, dar şi cea în care a fost numit căpitan la echipa romană. A fost momentul de vârf al carierei sale de fotbalist.

Meci din urmă cu 30 de ani, în care golurile lui Lazio din derby-ul cu Milan a fost marcate chiar de Bergodi şi Gascoigne

„La 30 septembrie 1987 mi-am făcut debutul în Serie A, la Milano, într-un meci cu Inter, unde antrenor era Giovanni Trapattoni. Am fost titular pe postul de fundaș lateral stânga și am făcut surpriza, am câștigat cu 2-0. La Lazio am ajuns căpitan după câțiva ani petrecuți acolo pentru că devenisem cel mai vechi.

Antrenor era Dino Zoff, el mi-a dat banderola. Am jucat 13 derby-uri cu AS Roma în 7 ani, într-unul singur am lipsit. Atmosfera era fantastică. Mergeam cu o oră și jumătate în faza peluzei care era plină și îi salutam pe fani. Erau coregrafii spectaculoase”, a mai povestit italianul care va împlini 59 de ani pe 14 octombrie.

Urmăriți Playsport.ro și pe