Cristiano Bergodi se felicită după schimbările de geniu efectuate: „Cei care au intrat au schimbat meciul”

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.10.2022, 16:26
Cristiano Bergodi se felicită după schimbările de geniu efectuate: „Cei care au intrat au schimbat meciul”

Cristiano Bergodi i-a provocat lui Marius Măldărășanu prima înfrângere ca antrenor la nivelul primei ligi din România. Sepsi Sf. Gheorghe s-a impus în fața lui Hermannstadt la Mediaș cu scorul de 2-1, după ce formația sibiană a condus cu 1-0 la pauză.

Cristiano Bergodi a schimbat fața meciului de la Mediaș cu modificările efectuate în repriza a doua

Daniel Paraschiv a deschis scorul în minutul 36 și părea că Hermannstadt va rămâne neînvinsă și după etapa cu numărul 12 din acest sezon de Superligă. Nu a fost însă de acord Cristiano Bergodi, care a făcut schimbări extrem de inspirate în a doua repriză care au schimbat complet fața jocului.

Antrenorul italian i-a introdus, printre alții, pe Marius Ștefănescu și Pavol Safranko. Primul a executat cornerele în urma cărora Sepsi a marcat cele două goluri, iar cel din urmă a înscris golul victoriei în minutul 86, la doar două minute de la intrarea pe teren. A fost prima reușită a atacantului slovac de la revenirea la Sf. Gheorghe. Primul gol al covăsnenilor fusese marcat de Denis Ciobotariu în minutul 75.

Cu toate acestea, antrenorul italian a apreciat că meritul pentru victorie le aparține jucătorilor săi

După meci, Cristiano Bergodi s-a arătat foarte bucuros de modul în care jucătorii săi s-au adaptat la gazonul foarte greu de la Mediaș. De asemenea, el a ținut să sublinieze modul în care au evoluat fotbaliștii pe care i-a trimis pe teren după pauză.

„În primul rând, vreau să felicit băieții. S-au adaptat imediat la un gazon execrabil. A plouat în ultimele zile, iar terenul a fost incredibil de prost!

În prima repriză, am recuperat multe mingi în jumătatea lor, dar n-am fost eficace la ultima pasă. Asta ne-a lipsit. Apoi am luat gol.

Am schimbat sistemul de joc, iar cei care au intrat au schimbat meciul. Cred că aici s-a făcut diferența, calitatea rezervelor, am un lot foarte bun. Le spun mereu băieților să fie pregătiți. În ziua de azi, cu cinci schimbări, poți să schimbi jumătate de echipă.

Mai avem meciuri cu Farul, CFR, FCSB, Craiova și Argeș. Va fi foarte greu, e o perioadă încărcată. Sunt bucuros că am câștigat meciul de azi, împotriva unei echipe bune, care era neînvinsă. Am câștigat meritat, zic eu”, a spus Cristiano Bergodi la finalul partidei de la Mediaș.

În urma acestui rezultat, Sepsi Sf. Gheorghe a ajuns la a treia victorie consecutivă în Superligă și a urcat pe locul 5 în clasament, cu 19 puncte obținute după 12 etape. De partea cealaltă, Hermannstadt rămâne momentan pe locul 3, cu 22 de puncte după 11 meciuri jucate. Sibienii pot fi însă depășiți în scurt timp de CFR Cluj, care se află la un punct spate și are un meci mai puțin disputat decât echipa lui Măldărășanu.