Cristiano Ronaldo, gol fabulos în Arabia Saudită. I-a surprins pe adversari cu reușita sa

Bogdan Solomon 23.09.2023, 09:03

Cristiano Ronaldo a redevenit un marcator pur sânge în Arabia Saudită. Stă mărturie golul fabulos pe care l-a reușit în derby-ul cu Al Ahli, în condiții extrem de dificile.

Cristiano Ronaldo, gol fabulos în Arabia Saudită. Adversarii au fost luați prin surprindere

Despărțite de doar trei puncte, cele două rivale au oferit un adevărat spectacol, mai ales în prima repriză, când tabela indica 3-1. Scorul a fost deschis chiar de Cristiano Ronaldo, în minutul 4, cu o execuție care i-a luat prin surprindere pe adversari.

Motivul? L-a învins fără probleme pe goalkeeperul advers, deși un fum gros învăluia cadrul porții, făcând aproape imposibilă vizibilitatea. Reușita a devenit rapid virală pe rețelele de socializare.

Până la pauză, Talisca a bifat dubla, în timp ce pentru oaspeți a marcat Kessie, ca apoi CR7 să înscrie din nou. Al Hilal a mai punctat în două rânduri, dar nu a putut împiedica victoria vicecampioanei, scor 4-3.

Ronaldo a stabilit un record uriaș

În altă ordine de idei, Cristiano Ronaldo a reușit să atingă o nouă bornă impresionantă, la finalul meciului cu Persepolis din Liga Campionanilor: a devenit primul fotbalist din istorie cu 1.000 de partidei ”top-level” disputate fără înfrângere, conform Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului, care a consemnat recordul. Din acest total, 776 au reprezentat victorii iar restul de de 224 s-au încheiat la egalitate:

  • Sporting Lisabona (2002-2003): 21 de meciuri (13 victorii + 8 egaluri)
  • Real Madrid (2009-2018): 386 (316 + 70)
  • Juventus Torino (2018-2021): 114 (91 + 23)
  • Manchester United (2003-2022): 284 (214 + 70)
  • Al Nassr (din 2023): 27 (21 + 6)
  • Naționala Portugaliei (din 2003): 168 (121 + 47)

Revenirea sa la Manchester United (n.r. cu două sezoane în urmă) a fost, însă, o decizie neinspirată. La această concluzie a ajuns Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul de atunci al „diavolilor roșii”, în ciuda faptului că anunțul mutării a doborât recordul, devenind cea mai apreciată postare a unui club pe rețelele de socializare.

„Să-l aducem înapoi pe Ronaldo a fost o decizie greu de refuzat și am simțit că trebuie să o facem. Simțeam că am luat decizia corectă când a semnat, iar fanii au simțit asta la meciul cu Newcastle, când Old Trafford vibra. Era încă unul dintre cei mai buni marcatori din lume, arăta foarte bine”, a spus norvegianul, într-un interviu acordat cu puțin timp în urmă.

Cei doi se cunosc de la începutul anului 2003, când Ronaldo s-a transferat de la Sporting Lisabona la Manchester United. „A fost coechipierul meu din atac când am venit prima oară pe Old Trafford și a fost antrenorul meu când m-am întors la Manchester United.  Dar, în primul rând, Ole este un om excepțional. Îi doresc tot binele de acum înainte în viață. Noroc, prietene! Meriți asta”, a fost mesajul transmis de lusitan după demiterea lui Solskjaer.

Urmăriți Playsport.ro și pe