Cristiano Ronaldo, mină de aur! Cu cât s-a putut vinde un abțibild de pe vremea când evolua la Sporting

Olteanu Ștefan / 08.02.2022, 12:30

Cristiano Ronaldo (37 de ani) este fără doar și poate unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului mondial, iar asta îl transformă automat și într-o mină de aur atunci când vine vorba despre domeniul financiar. Aproape orice îi aparține lui Ronaldo și orice are legătură directă cu el poate fi convertit într-o sumă colosală de bani. Așa s-a întâmplat și cu un abțibild celebru de pe vremea când portughezul se lansa în fotbalul mare, la Sporting.

Un abțibild rar cu Ronaldo s-a vândut cu 70.000 de euro. Portughezul e o mină de aur

Notorietatea pe care și-a creat-o Cristiano Ronaldo în ultimii ani, prin performanțele sportive și nu numai, l-a transformat pe starul portughez într-o adevărată mină de aur.
Un bun exemplu este contul de Instagram al atacantului. Recent, Ronaldo a devenit prima persoană din lume care pe celebra platformă de socializare a depășit 400.000.000 de urmăritori. Numărul este unul de-a dreptul uluitor, având în vedere că poziția a doua a topului format din cele mai urmărite 10 persoane ale planetei pe Instagram este ocupată de modelul Kylie Jenner. Spre deosebire de Ronaldo, Jenner este urmărită de „doar” 309.000.000 de persoane.
O simplă postare pe contul de Instagram îi aduce lui Cristiano Ronaldo în conturi peste un milion de euro.

Însă nu doar lucrurile la care Ronaldo are acces în mod direct pot produce profituri halucinante. Potrivit publicației Goal.com, un abțibild din celebra serie Panini a fost vândut recent cu uriașa sumă de 59.000 de lire sterline (70.000 de euro). Abțibildul respectiv este unul foarte rar și cu totul special, deoarece îl înfățișează pe Cristiano Ronaldo în tricoul lui Sporting Lisabona, în sezonul 2002 – 2003. Mai exact, din ultimul sezon pe care Ronaldo l-a petrecut în tricoul formației portugheze. La capătul acelei stagiuni, Ronaldo a fost achiziționat de Manchester United pentru 19 milioane de euro, iar restul e istorie.

Doar 200 de astfel de abțibilduri au existat pe întreaga planetă. 22 dintre ele au „supraviețuit”

În continuare, sursa menționată anterior explică de ce este atât de valoros abțibildul vândut pentru suma de 70.000 de euro:

Este un abțibild care a generat un interes considerabil în rândul colecționarilor. Se spune că abțibildul este produs de legendara companie italiană Panini și este unul dintre cele doar 200 existente. Multe dintre ele au fost fie pierdute, fie distruse de-a lungul anilor. Doar 22 din totalul de 200 sunt considerate a fi în stare excelentă, făcând produsul în cauză extrem de dorit. De asemenea, trebuie remarcat faptul că Ronaldo nu a stat suficient de mult la Sporting ca vedetă la echipa de seniori pentru ca produsele sale din seria Panini să fie produse la scară largă”, notează publicația Goal.

Norocusul care a intrat în posesia abțibildului este din New Jersey. Jamie Salt, director al companiei care a organizat licitația, a declarat:

Acest abțibild îl prezintă pe unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor în primele sale apariții din celebra serie Panini. A făcut parte dintr-un set produs exclusiv în Italia pentru piața portugheză. Nu multe exemplare ale acestui abțibild au supraviețuit de-a lungul anilor. Mulți oameni le-au aruncat și chiar ars și, de asemenea, foarte puține exemplare au rămas în stare perfectă”, a transmis Jamie Salt.

Compania care a organizat licitația se numește Goldin și de-a lungul timpului a mai vândut astfel de abțibilduri în schimbul unor sume colosale. Un exemplar cu Zlatan Ibrahimovic din perioada în care evolua la Malmo a fost cumpărat cu 35.000 de euro, în timp ce un abțibild cu Pele din 1957 a fost vândut cu peste 500.000 de euro.

Seară de coșmar pentru Cristiano Ronaldo. A ratat penalty chiar de ziua lui.