Cristiano Ronaldo se retrage din fotbal. Ipoteza lansată de unul dintre apropiații fostul Balon de Aur

Robert Zanfir 17.12.2022, 18:07
Cristiano Ronaldo se retrage din fotbal. Ipoteza lansată de unul dintre apropiații fostul Balon de Aur

Patrice Evra (41 de ani) a dezvăluit că a avut recent o discuție cu Cristiano Ronaldo (37 de ani). Fostul atacant reprofilat fundaș stânga nu exclude scenariul prin care starul portughez să pună capăt carierei.

Patrice Evra și Cristiano Ronaldo au jucat împreună la Manchester United între anii 2006 și 2009. Au fost ani de glorie sportivă pentru atacantul promovat de Ladislau Boloni la Sporting Lisabona. Au trecut ani, iar Ronaldo a ajuns rezervă în naționala lui Fernando Santos. Ultimele două partide de la Campionatul Mondial au fost tot atâtea motive de tristețe pentru jucător. Lusitanul și-a anunțat retragerea din cariera internațională, dar lucrurile ar putea avea un alt final. Jose Mourinho este unul dintre favoriții Federației Portugheze pentru postul de selecționer. Al Nassr sau chiar Real Madrid ar fi alte soluții de continuare a carierei pentru fotbalistul considerat de mulți drept cel mai bun din istorie.

Cristiano Ronaldo se retrage din fotbal

Sunt și voci care susțin că Ronalo ar putea spune STOP. CR 7 a zburat spre Spania, după eliminarea Portugaliei de la Mondiale. S-a antrenat câteva zile la baza lui Real, apoi și-a programat o vacanță în Dubai. Fost coleg al portughezului, Patrice Evra spune că nu ar fi de mirare ca acesta să anunțe retragerea.

„Când am vorbit recent cu el, nu am discutat despre Cupa Mondială. Am vorbit despre viață și despre familia sa. Nu vorbesc în numele lui, dar eu nu m-aș declara surprins dacă se retrage”, a spus Evra, pentru Skysports.

Cristiano Ronaldo: „Visul s-a încheiat!”

„Să câștig Campionatul Mondial pentru Portugalia a fost cel mai mare și mai ambițios vis al carierei mele. Din fericire, am câștigat multe titluri internaționale, inclusiv pentru Portugalia, dar să duc țara noastră la cel mai înalt nivel internațional a fost cel mai mare vis al meu.

Și am luptat pentru el. La cele 5 Campionate Mondiale la care am jucat în 16 ani, mereu alături de jucători grozavi și susținuți de milioane de portughezi, am dat totul. Am lăsat totul pe teren. Nu mi-am întors spatele de la luptă și nu am renunțat la visul meu.

Din nefericire, ieri acest vis s-a încheiat. Nu există motiv pentru a reacționa la cald. Știu că s-au scris multe, s-au speculat multe, dar dedicarea mea nu s-a schimbat în niciun moment. Am fost întotdeauna un jucător în plus care a luptat pentru visul tuturor, și nu le-aș fi întors niciodată spatele coechipierilor mei și țării mele.

Momentan, nu mai sunt multe de spus. Mulțumesc, Portugalia. Mulțumesc, Qatar. Visul a fost frumos cât a durat… acum trebuie să așteptăm pentru ca timpul să fie un îndrumător bun și să le permită tuturor să tragă propriile concluzii,
Cristiano Ronaldo.

Urmăriți Playsport.ro și pe