„Cristina Neagu nu se retrage”. Anunț uluitor lansat de șeful handbalului românesc, la scurt timp după ce handbalista a spus că nu va mai juca sub tricolor

Gabriel Peneș 27.04.2021, 09:56
„Cristina Neagu nu se retrage”. Anunț uluitor lansat de șeful handbalului românesc, la scurt timp după ce handbalista a spus că nu va mai juca sub tricolor

„Cristina Neagu nu se retrage”. Anunț uluitor lansat de șeful handbalului românesc, la scurt timp după ce handbalista a spus că nu va mai juca sub tricolor. Alexandru Dedu, președintele Federației de Handbal, crede că decizia jucătoarei poate fi întoarsă. În timp. Cristina Neagu a anunțat că se retrage de la națională, cel puțin pentru acest an.

„Cristina Neagu nu se retrage”. Anunț uluitor lansat de șeful handbalului românesc

România s-a calificat la Mondiale după „dubla” cu Macedonia. „Cristina Neagu nu se retrage”. Anunț uluitor lansat de șeful handbalului românesc. La revenirea în țară după returul cu mecedonencele, cea mai bună jucătoare a lumii în 4 rânduri, a declarat că va lua o pauză de la națională. Cristina Neagu (32 de ani) a fost foarte afectată de ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokio. Aceasta și problemele medicale au determinat-o să spună „stop” convocărilor la națională. Cel puțin, pentru acest an.

Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să joc la națională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată. Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimul an și cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorințe noi. De la anul voi continua să joc la națională, vreau să merg la Jocurile Olimpice. Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial! Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare! Fetele vor învăța să joace și fară mine”, a declarat Neagu, conform digisport.ro, la întoarcerea din Macedonia.

„Cristina Neagu nu se retrage”. Anunț uluitor lansat de șeful handbalului românesc, la scurt timp după ce handbalista a spus că nu va mai juca sub tricolor
„Cristina Neagu nu se retrage”. Anunț uluitor lansat de Alexandru Dedu, șeful handbalului românesc, la scurt timp după ce handbalista a spus că nu va mai juca sub tricolor

„Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile”

Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile. Dacă o să fiu sănatoasă și voi continua să joc pentru echipa de club, cu siguranță mă voi întoarce și la națională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim despre o retragere definitivă de la națională. Îmi doresc o altfel de ieșire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă”, a mai declarat interul stânga, conform sursei citate.

Cu toate acestea, președintele Federației de Handbal, Alexandru Dedu, e convins că Neagu se va răzgândi în privința deciziei.

Haideți să lăsăm timpul să treacă, să așteptăm primele acțiuni, pentru că eu, personal, nu cred că ea se va retrage de la națională. Faptul că vom fi acolo (nr – la Mondiale) este meritul întregului handbal românesc. Viața nu stă într-un eșec, cum a fost cel al ratării calificării la Jocurile Olimpice. Va trebui să mergem mai departe!”, a declarat Dedu, prezent la Adunarea Generală a FRH.

În acest an, România joacă, din nou, meciuri de calificare pentru Euro 2022, dar va fi prezentă și la Mondialul din Spania, din decembrie. Țara noastră este, de altfel, singura care a participat la toate cele 21 de ediții ale Campionatului Mondial. La rândul său, Cristina Vărzaru, secretarul general al federației, consideră că trebuie avut grijă de Cristina Neagu, o jucătoare cum nu se naște alta la mulți ani.

O jucătoare cum este Cristina se naște o data la mulți ani. Trebuie să acceptăm faptul că a trecut prin foarte multe operații în foarte mulți ani de carieră. Și cum îmi place mie să zic, pe final de carieră, 8 ani cât mai are de jucat, să avem grijă să scoatem tot ce e mai bun de la ea și să ne ajutăm unii pe alții“ – a spus Cristina Vărzaru, de 4 ori câștigătoare a Ligii Campionilor, cu Viborg și CSM București.