Criticat de toată lumea, Jovan Markovic și-a găsit un aliat puternic. Cine-i ia apărarea „tricolorului”

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.09.2021, 18:26
Criticat de toată lumea, Jovan Markovic și-a găsit un aliat puternic. Cine-i ia apărarea „tricolorului”

Jovan Markovic a „profitat” de accidentarea lui Denis Alibec și a fost titular pentru naționala României în meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Atacantul de numai 20 de ani al Universității Craiova nu a avut chiar cele mai bune prestații în aceste partide. El a fost schimbat de fiecare dată pe parcurs de selecționerul Mirel Rădoi.

Mai mult, Markovic chiar a fost criticat destul de dur de unii oameni de fotbal din România după jocurile șterse pe care le-a făcut. În special în cel de la Skopje.

Jovan Markovic este apărat de Sorin Cârțu

Tânărul fotbalist crescut de Universitatea Craiova este apărat însă de președintele clubului din Bănie, Sorin Cârțu. Acesta a spus că este nerealist ca fanii și oamenii de fotbal să se aștepte de la un tânăr jucător să rezolve meciuri atât de importante și tensionate.

Mai ales în condițiile în care nici ceilalți fotbaliști ai României nu au avut prea multe realizări. Cârțu a explicat de asemenea și că progresul vizibil pe care Markovic l-a arătat în acest început de sezon la Craiova se datorează faptului că jucătorul a făcut niște schimbări importante în cariera sa din punct de vedere al mentalității.

Ne așteptam ca Markovic să ne ducă la Mondial?! Rămăsese toată România pe Markovic. Trebuia să ia el meciul pe cont propriu. Nu a reușit o partidă deosebită, dar nici ceilalți. Să spunem că au avut o zi mai proastă. Nimic, nici Man, nici Sorescu, nici mijlocașii, poate doar Stanciu a mai mișcat ceva, dar prea puțin pentru un meci ca ăsta, mai ales că se întâmplase rezultatul ăla nesperat din Armenia…

Este un copil care are niște calități de atacant. Tot ce i se întâmplă pozitiv, i se întâmplă pentru că și-a schimbat mentalitatea pe care a avut-o până acum. El a promovat acum vreo patru-cinci ani. Are câțiva ani. Pe urmă, ușor, ușor a dat în spate. Tocmai pentru că o mentalitate nefavorabilă performanței l-a ținut în spate. El și-a schimbat mentalitatea, a dat trei goluri, are o greutate optimă, modul în care se pregătește. El are un fizic bun, dar trebuie și sprijinit. Atacantul, prin definiție, depinde de ceilalți din echipă. E mai ușor ca atunci când nu îți iese jocul să te îndrepți cu critica spre ceilalți.

Din ce am văzut la meciul ăsta, cu notă de trecere, doar Stanciu a fost. Mi-au plăcut fundașii centrali, și Nedelcearu și Chiricheș. În repriza a doua, au fost mult mai bine și Camora și Rațiu”, a spus Sorin Cârțu la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe