Criticat în România, lăudat în Italia. Italienii, despre George Pușcaș: „A fost decisiv pentru naționala lui”

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.09.2022, 22:02
Criticat în România, lăudat în Italia. Italienii, despre George Pușcaș: „A fost decisiv pentru naționala lui”

George Pușcaș a fost foarte criticat în România după egalul obținut în Finlanda. Atunci, atacantul de 26 de ani de la Genoa nu i-a pasat pe final de partidă lui Andrei Cordea, care se afla în poziție excelentă, în timpul unui contraatac.

După criticile din România, George Pușcaș a fost lăudat de presa italiană după evoluția din meciul cu Bosnia

După acele critici, Pușcaș a avut o evoluție excelentă contra Bosniei, meci în care a marcat două goluri. Fapt ce i-a atras laude din partea presei din Italia. Jurnaliștii din Peninsulă au subliniat faptul că atacantul român, care a jucat foarte puțin în acest sezon pentru Genoa, unde a ajuns în această vară, ar putea deveni o soluție viabilă în perioada următoare pentru atacul formației care evoluează în Serie B.

„George Pușcaș, decisiv pentru echipa națională, reprezintă o alternativă foarte bună în atac pentru antrenorul Alexander Blessin la reluarea campionatului”, au notat cei de la footballnews24.it. De asemenea, jurnaliștii de la calciomercato.com au scris că: „În căutarea primului gol pentru Genoa, George Pușcaș a marcat o dublă pentru echipa națională”, în vreme ce cei de la pianetagenoa1893.com s-au rezumat la a nota: „Performanță remarcabilă pentru George Pușcaș în România-Bosnia în Nations League”.

Ce a spus atacantul României la finalul meciului din Giulești. „Înțepătură” subtilă pentru critici

„Nu neapărat eram dator. Eram dator muncii mele, muncesc în fiecare zi și aștept să vină momentele de genul. Astăzi a venit și sunt foarte fericit. Am văzut și noi că meciurile trecute puteam mai mult. Astăzi ne-a mers mai bine. Am avut multe ocazii, ne-au intrat și suntem foarte fericiți. Acum nu mai putem face nimic. Trebuie să continuăm, să facem tot posibilul să dăm continuitate jocului și să facem fericită România, să jucăm cum am jucat azi.

Nu sunt în măsură să zic cauzele echipei naționale. Sunt jucător, intru pe teren și încerc să joc cât mai bine. Cauzele sperăm să le rezolvăm de la meci la meci, cred că avem talent și că putem mult mai mult. Putem să dăm doar continuitate la jocul de astăzi. Altceva nu ne rămâne de făcut. Nu prea mă uit, nu prea citesc presa, doar din ce aud de la persoanele de lângă mine. Nu sunt în măsură să judec, eu îmi fac treaba cât mai bine și ei (n.r. criticii) fac tot ce pot în fața televizorului”, a spus Pușcaș la flash-interviul de după meci.