Criză de autoritate pentru Edi sau prea mult tupeu din partea jucătorilor? “Cu Pițurcă sau Iordănescu senior nu-și permiteau așa ceva”

Bogdan Solomon 28.03.2023, 09:22
Criză de autoritate pentru Edi sau prea mult tupeu din partea jucătorilor? “Cu Pițurcă sau Iordănescu senior nu-și permiteau așa ceva”

Reacțiile dure ale unor jucători precum Sebastian Mailat sau Ronaldo Deaconu – care nu au fost convocați la echipa națională pentru dubla cu Andorra și Belarus, deși au avut evoluții entuziasmante la echipele lor de club – ridică un mare semn de întrebare: asistăm la o criză de autoritate din partea lui Edi Iordănescu sau jucătorii au prea mult tupeu?

Foștii internaționali reacționează în scandalul convocărilor la echipa națională: „Cu Pițurcă sau Iordănescu senior nu-și permiteau”

Dacă acum convocările sunt contestate fără menajamente de cei care se consideră ignorați sau scoși pe nedrept din circuit, în trecut lucrurile nu stăteau deloc așa. Foști internaționali au dezvăluit pentru gsp.ro, sub protecția anonimatului, că nimeni nu îndrăznea să se comporte astfel în perioada în care naționala era condusă de Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer, sau Victor Pițurcă.

„Pe timpul lui Anghel Iordănescu sau în vremea lui Pițurcă nu îndrăzneam să comentăm chiar dacă ni se părea că am fi meritat să fim convocați și nu eram. Noi nu spuneam că meritam convocările fiindcă știam ce urma să se întâmpla dacă am fi zis așa ceva, nea Puiu sau nea Piți nu ne-ar mai fi chemat chiar niciodată!”, au explicat foști fotbaliști din generațiile „păstorite” de cei doi de-a lungul timpului.

Sebastian Mailat, în schimb, și-a exprimat convingerea că evoluțiile bune din actualul sezon îl îndreptățesc să evolueze sub tricolor și a lansat un atac la adresa selecționerului, pe motiv că nu a fost nici măcar luat în calcul pentru debutul campaniei de calificare la Euro 2024.

„Cel mai deranjant lucru pentru mine e că nici măcar nu s-a vorbit, nici măcar nu s-a auzit de numele meu. Cred că meritam măcar să se vorbească despre mine”, a răbufnit, zilele trecute, atacantul cu 12 goluri marcate pentru FC Botoșani.

Edi Iordănescu taie în carne vie la națională: „Nu îmi permit luxul ca în 4 zile să alint un jucător”

La conferința de presă premergătoare duelului cu Belarus, ultimul al acțiunii din această primăvară, Edi Iordănescu le-a transmis un mesaj cât se poate de ferm tuturor jucătorilor care îi contestă deciziile: vor primi telegramele de convocare doar cei cu mentalitatea potrivită pentru a îmbrăca tricoul echipei naționale.

„Poate sunt niște talente pe care le-am lăsat pe dinafară acum. Le iubesc talentul, dar le urăsc mentalitatea. Dacă, la cluburi, anumiți jucători au un anumit statut și sunt alintați, eu nu pot face asta la națională, nu am timp să fac asta.

Nu îmi permit luxul ca în 4 zile să alint un jucător pentru că nu mai am timp să-l aduc cu picioarele pe pământ. Așa că vine la lot cine vine cu toată puterea și cu mentalitatea corectă. Cine vine cu mentalitate, să vină, cine nu, riscă să rămână afară”, a declarat selecționerul.

Urmăriți Playsport.ro și pe