Croați la pachet pentru Universitatea Craiova. Oltenii și-au prezentat ultimele achiziții „externe”

Dragos Stefanescu 26.01.2023, 23:24
Croați la pachet pentru Universitatea Craiova. Oltenii și-au prezentat ultimele achiziții „externe”

După înfrângerea suferită etapa trecută în fața lui FC Botoșani, Universitatea Craiova continuă să se întărească. În cursul zilei de joi clubul oltean a anunțat transferurile a doi fundași croați de mare viitor.

Două transferuri într-o singură zi reușite de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a început cu stângul partea a doua a sezonului din Superliga. Oltenii au pierdut în etapa 22 în fața celor de la FC Botoșani, scor 0-1. Echipa din Bănie se află pe locul 5 în clasament dar vrea să se bată în continuare pentru locurile fruntașe.

Pentru a întări cât mai mult apărarea, Universitatea Craiova a mutat imediat. În cursul zilei de joi, clubul oltean a anunțatt transferurile fundașilor Juraj Badelj (19 ani) și Karlo Tomasec (18 ani). Cei doi croați au semnat contracte valabile timp de patru ani și jumătate.

Juraj Badelj a început fotbalul la academia celor de la Lokomotiva Zagreb. El este fundaș central de picior stâng. Badelj a mai evoluat pentru Dragovoljac și NK Rudes.

Karlo Tomasec joacă tot pe postul de fundaș central. El este un produs al academiei lui Dinamo Zagreb. Tomasec a evoluat ultima oară la echipa U19 a celor de la NK Rudes.

Știința continuă campania de transferuri din această iarnă și își „betonează” defensiva cu două tinere talente ale fotbalului croat. După Ișfan, Ndong și Zajkov, Universitatea Craiova a semnat cu Juraj Badelj (19 ani) și Karlo Tomasec (18 ani) un contract valabil pe o perioadă de 4 ani și jumătate.

Născuți amândoi la Zagreb, noii fundași centrali ai clubului nostru au venit de la formația NK Rudes și au demonstrat în meciurile amicale că merită să ajungă în Cetatea Băniei. Le dorim mult succes în tricoul alb-albastru!”, au anunțat cei de la Universitatea Craiova.

Oltenii au găsit înlocuitor pentru Nicușor Bancu. Pe cine a transferat Universitatea Craiova

La trei zile de la înfrângerea suferită cu FC Botoșani, oficialii Universității Craiova au anunţat a treia achiziţie a campaniei de mercato. Este vorba despre fundaşul Basilio Ndong (24 de ani), internaţional al Guineei Ecuatoriale. Africanul a semnat pe trei ani şi jumătate cu formaţia olteană. Universitatea Craiova va achita în schimbul său 200.000 de euro formaţiei norvegiene Startg Kristiansand, la care acesta evolua din toamna lui 2021.

Basilio Ndong va încerca să suplinească absenţa de durată a lui Nicușor Bancu, care s-a accidentat în partida cu Rapid din luna noiembrie. El va pierde restul sezonului actual, iar Eugen Neagoe speră ca prestaţiile fotbalistului din Guineea Ecuatorială să se ridice la nivelul aşteptărilor.

Welcome, Basilio Ndong! Noul nostru fundaș stânga din Guineea Ecuatorială a fost format de formația Cano Sport în țara natală și a mai evoluat în trecut la echipe precum FC Shkupi, KVC Westerlo și ultima oară la IK Start. El va juca la Știința cu numărul 12. Îi dorim lui Basilio să aibă parte de multe jocuri reușite în tricoul Științei”, se arată în comunicatul celor de la Universitatea Craiova.

Urmăriți Playsport.ro și pe