CSA a cerut schimbarea Legii Sportului! Steaua poate avea drum liber spre promovare, după presiunea suporterilor

Robert Zanfir / 13.01.2022, 17:41
CSA a cerut schimbarea Legii Sportului! Steaua poate avea drum liber spre promovare, după presiunea suporterilor

Suporterii CSA Steaua le-au cerut oficialilor clubului să înceapă demersurile pentru schimbarea Legii Sportului. CSA a reacționat și solicită modificarea și completarea Legii 69/2000.

Daniel Oprița și compania au terminat sezonul de toamnă pe locul 6. Antrenorul a început schimbarea liniilor la echipă și a anunțat la Playsport Live că nu va renunța la gândul promovării.

CSA a cerut schimbarea Legii Sportului! Steaua poate avea drum liber spre promovare, după presiunea suporterilor

Speranțele lui Daniel Oprița ar putea fi confirmate de veștile venite dinspre club. CSA Steaua a continuat demersurile suporterilor, care au cerut ca Legea sportului să fie schimbată.

Asociația suporterilor steliști AS47 a solicitat un răspuns de la UEFA, iar forul continental a recunoscut că regulile internaționale nu interzic promovarea în prima ligă a cluburilor finanțate din bani publici.

Totuși, forul de la Nyon a precizat că legile interne sunt cele care primează. În consecință, fanii au cerut ca clubul să depună presiune pentru schimbarea legii.

„În urma materialelor referitoare la răspunsul oferit de UEFA asociației suporterilor (AS 47), dar și a numeroaselor solicitări, privind un punct de vedere, primite pe adresa oficială de contact a clubului, dorim să îi informăm pe toți susținătorii echipei Steaua București, că în data de 05.08.2021, a fost trimisă către Ministerul Sportului o adresă cu propuneri privind modificarea și completarea Legii Educației și Sportului, numărul 69/2000, mai exact a articolului 31.

Cu această ocazie ținem să-i asigurăm pe toți iubitorii culorilor roș-albastre, că la nivelul clubului nostru se fac toate demersurile necesare, pentru ca echipa de fotbal Steaua București să revină pe prima scenă a fotbalului românesc”, se arată în comunicatul oficial al clubului.

Daniel Oprița are un singur țel la Steaua. „Sperăm până la capăt”

Deși trupa din Ghencea nu a primit drept de promovare, la începutul sezonului, roș-albaștrii încă mai visează să se rezolve această situație. Oprița a dezvăluit la Playsport Live că nu renunță la gândul promovării:

Ne gândim până la final la promovare, sperăm până la capăt. Mai ales dacă ajungem în play-off. Am văzut că cei de la UEFA ne dau dreptul la promovare, dar legislația internă nu permite, a declarat antrenorul roș-albaștrilor

Eu voi rămâne la Steaua și dacă nu vom putea promova nici în sezonul viitor. Este o situație frustrantă, dar eu sper ca măcar sezonul viitor să se rezolve lucrurile. Eu așa sper. În sezonul ăsta e mai greu, nu am rezolvat problemele în timpul regulamentar. Dar, cum la noi totul se schimbă și pe parcurs, mai sperăm. Dacă suntem, sportiv, pe loc de promovare, poate avem dreptul. Dar este greu, să nu știi nimic clar,
Daniel Oprița, la Playsport Live.