CSA Steaua defilează în meciurile amicale. Victorie la scor în partida cu Jiul. Care e marea problemă a lui Daniel Oprița

Moldoveanu Camelia / 02.02.2022, 20:44
CSA Steaua defilează în meciurile amicale. Victorie la scor în partida cu Jiul. Care e marea problemă a lui Daniel Oprița

CSA Steaua se pregătește intens de reluarea Ligii a 2-a. Cu toate că au câștigat amicalul cu CSM Jiul Petroșani, scor 7-1, Daniel Oprița are o mare problemă. Echipa din Ghencea mai are de lucrat la un capitol.

Daniel Oprița are o problemă, chiar și după victoria cu 7-1

Elevii lui Daniel Oprița fac spectacol în meciurile amicale. După 3-1 cu CS Afumați, CSA Steaua bifează încă o victorie. Echipa din Ghencea a încheiat confruntarea cu CSM Jiul Petroșani, ocupanta locului 6 în Seria 7 a Ligii a 3-a, la scorul de 7-1.

După ce antrenoru din Ghencea s-a plâns că fotbaliștii de atac ratează foarte mult, nereușind să finalizeze fazele, la pauza din meciul cu Jiul tabela arăta 5-0 pentru CSA Steaua. Cu alte cuvinte, dorința lui Oprița a fost îndeplinită.

Mai mult, atacul a continuat și până la finalul partidei s-au mai înscris încă două goluri. Cu toate acestea, după pauză Jiul a reușit să marcheze primul și singurul gol. Se pare că CSA Steaua și-a rezolvat probleme din atac, dar nu și pe cele din apărare, primind gol în fiecare meci.

Investitori americani, la un pas de CSA Steaua. Infuzie de capital de 50-100 de milioane de euro. Anunțul lui Victor Pițurcă

CSA Steaua a încheiat anul pe locul 6 în Liga 2. Echipa lui Daniel Oprița nu va avea drept de promovare. Este un club departamental, iar legea interzice promovarea în cazul în care nu se asociază cu un privat.

Victor Pițurcă spune că schimbarea Legii Sportului ar fi o soluție pentru „militari”. Totuși, fostul selecționer și-a amintit că autoritățile au refuzat colaborarea cu un grup de investitori. Afacerea ar fi deschis drumul spre Liga 1 pentru roș-albaștri.

Mi se pare foarte normal (n.r. – ca Steaua să poată promova prin schimbarea Legii Sportului). Nu mai ştiu absolut nimic (n.r. – despre o posibilă asociere a clubului cu un privat). Eu am avut o tentativă în vară… Discutasem cu cineva alte afaceri şi am propus asta. Era o companie din America şi oamenii au fost încântaţi de ceea ce au auzit.

M-am întâlnit cu cineva şi am vorbit şi am înţeles că ministrul nu… A zis că «domne, mai stăm, mai aşteptăm». Actualul prim-ministru era ministru atunci? «Domne, mai aşteptăm, că aţi văzut ce s-a întâmplat atunci cu asta…» Băi, fraţilor, dacă ăsta e regulamentul?

Veneau oamenii, băgau 50-100 de milioane de dolari, ce vreţi? Atunci, ţineţi clubul la armată, găsiţi înţelegere la Ministerul Sportului! Eu nu văd niciun inconvenient ca Ministerul Apărării să aibă echipă.

Veneau din Statele Unite (n.r. – investitorii). Acum s-a schimbat ministrul. Ministrul (n.r. – Vasile Dâncu) cochetează cu fotbalul, ba pe la FRF, ba pe la CFR Cluj, nu? Probabil, la un moment dat trebuie să-şi îndrepte privirea şi către clubul Steaua”, a spus Victor Pițurcă la Digi Sport.