„CSA Steaua este un avort spontan care nu-și are locul în liga a 2-a!” Borcea, declarație-șoc înaintea derby-ului din B

George Drafta 06.04.2023, 11:16
„CSA Steaua este un avort spontan care nu-și are locul în liga a 2-a!” Borcea, declarație-șoc înaintea derby-ului din B

Dinamo luptă pentru revenirea în Superligă, câinii roşii find în acest moment pe poziţie de baraj, în eşalonul secund.

Pentru echipa lui Ovidiu Burcă urmează însă două partida vitale. Se va confrunta mai întâi cu principala contracandaidată la promovare, Oţeul Galaţi, apoi va întâlni marea rivală, Steaua.

Totuşi pentru unii dintre dinamovişti, meciul împotriva roş-albaştrilor nu este văzut ca un etern derby. Şi asta pentru că suflarea stelistă este divizată între echipa susţinută de MApN şi cea a lui Gigi Becali. În cea de-a doua tabără se află şi fostul acţionar dinamovist, Cristi Borcea. Acesta atacă dur divizionara secundă care nu are drept de accdere în prima divizie.

Prima partidă din playoff dintre CSA Steaua şi Dinamo se va juca pe 18 aprilie
Prima partidă din playoff dintre CSA Steaua şi Dinamo se va juca pe 18 aprilie

„Ce derby? Dinamo este în Liga a 2-a, dar CSA Steaua este un avort spontan care nu îşi are locul acolo!”, a fost remarca omului de afaceri pentru as.ro.

Condiţia pentru o nouă echipă puternică

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istorie la sfârşitul sezonului trecut. Borcea dezvăluie care este una dintre situaţiile în care ar pune umărul la revitalizrarea roş-albilor.

”Am văzut că acum i-au făcut ofertă lui Ionuţ Lupescu. Dacă Ionuţ s-ar gândi să vină la Dinamo, cu siguranţă, eu aş fi unul care ar ajuta Dinamo. Ar fi foarte mulţi dacă Ionuţ ar veni la Dinamo, s-ar strânge mulţi în jurul lui Ionuţ să poată să dea drumul la un proiect.

Dar numai cu condiţia să vedem primul buldozer că intră pe Ştefan cel Mare. Primul lucru care trebuie făcut este să fie un singur Dinamo. În momentul în care vor începe lucrările la stadion, nu cred că vreo echipă va putea să ţină pasul cu Dinamo”, a fost părerea fostului acţionar din Ştefan cel Mare.

Aceasta este macheta viitorului stadion al lui Dinamo
Aceasta este macheta viitorului stadion al lui Dinamo

Dinamo l-a îmbolnăvit la propriu

Shakira din „Groapă” are 10 ani de când nu mai este implicat financiar la Dinamo. Însă, aproape 2 decenii s-a luat la trântă cu toţi ceilalţi finanţatori din fotbalul românesc. Şi asta i-a dăunat.

„Pentru asta am ajuns şi la trei divorţuri şi la o operaţie pe cord deschis la 41 de ani. Pe lângă detenţie, cinci ani şi jumătate. Fotbalul e viaţa mea, a fost înaintea soţiilor, familiei, copiilor…tot Dinamo. Eu nu mă mai întorc niciodată în fotbal. Pe Patrick nu îl voi lăsa. Poate peste trei, patru ani îmi spune: ‘Vreau să iau eu Dinamo, să conduc, să fac eu, să fiu ca tine…’ nu am ce să-i spun atunci”, a încheiat Cristi Borcea.

Urmăriți Playsport.ro și pe