CSA Steaua  renunță la echipa de handbal. Dezvăluiri incredibile din interiorul clubului militar

Iosif Pintilie 04.05.2023, 23:54
CSA Steaua  renunță la echipa de handbal. Dezvăluiri incredibile din interiorul clubului militar

CSA Steauarenunță la planul legat de echipă de handbal. Echipa armatei a purtat discuții în ultimele patru luni. Se dorea ca, într-un termen de 3 ani, echipa să devină o super-putere, de nivelul lui Dinamo.

Nu au reușit însă sp finalizeze planul, MApN nefiind de acord cu plata unor salarii de 6-7.000 de euro lunar. Cristian Gațu și Daniel Georgescu erau cei ce au propus proiectul inițial.

Detalii de culise

În decembrie, Didier Dinart putea ajunge la Steaua, alături de un sponsor francez ce a anunțat că va da clubului un milion de euro. Acesta a dispărut însă, după ce i-au fost ceruți 100.000 de euro.

De atunci, echipa a negociat cu Daniel Georgescu pentru a se forma o echipă de valoare, cu Rareș Fortuneanu antrenor principal. Bugetul stabilit era de un milion de euro.

„Am creionat o echipă alături de Rareș Fortuneanu, el a vorbit cu fiecare jucător în parte. Când lucrurile păreau aranjate, s-a produs un scurtcircuit și din acel moment am spus că mă retrag și nu mai consiliez această echipă. Am vorbit prea mult timp fără să facem un pas”, a declarat Daniel Georgescu pentru Gazeta Sporturilor.

Astfel, Daniel Georgescu a convins cinci jucători să semneze cu Steaua, dar Armata a întârziat parafarea contractelor. Astfel, s-a făcut ca ăpe 25 aprilie, la o întâlnire, să existe un schimb de reproșuri între două părți: Teodor Popa, Andrei Cian și Dragoș Barbu, de pe-o parte, respectiv Cristian Gațu și Daniel Georgescu, pe de altă parte.

Cine a dat din casă?

Andrei Cian și Georgescu s-au acuzat reciproc: Cian despre faptul că au apărut detalii din club în presă, Georgescu despre faptul că Cian sau unul dintre aliații lui au dat detalii din interior.

Andrei Cian: „Am spus să nu apară nimic în presă… noi nu am vorbit cu nimeni, despre problemele cu cazarea, cu birocrația. Ce a dat Gazeta Sporturilor…”
Daniel Georgescu: „A apărut un cont fals de Facebook cu poza lui Dinier Dinart, cu numele Daniel Georgescu Huțulescu, de care știau doar 6 persoane că ar fi trebuit să vină la Steaua, după discuția din decembrie. Despre jucătorii boșorogi, Malasinkas și Nyokas… lucrurile astea se știu tot de aici, din interior. Eu, Gațu, Cian, Barbu, Teo și Bichir, în rest nu știa absolut nimeni”.

De acolo discuția a escaladat. Cei trei s-au plâns de sumele mari pe care ar fi urmat să le plătească echipa, concluzia finală fiind că se va renunța la ideea acestui proiect.

Ei sunt jucătorii ce ar fi venit la Steaua, conform GSP.

  • Olivier Nyokas (Franța-campion mondial 2017);
  • Aidenas Malasinskas (Lituania/Mlesungen);
  • Szymon Dzialakiewicz (Polonia/Redbergslids);
  • Melwin Beckman (Polonia/HC Aranas);
  • Andreas Nielsen (Danemarca/Mors)
  • Patryk Walczak (Polonia/Sporting);
  • Luka Mravkovcic (Croația/Tus Lubbecke);
  • Nikola Ivanovic (Serbia/Tatran Preșov);
  • Andrei Buzle;
  • Valentin Neagu.
Urmăriți Playsport.ro și pe