CSA Steaua – U Cluj 1-3. Ardelenii vor Cupa. Început în forţă al elevilor lui Neluţu Sabău

Cristian Stan 28.09.2023, 17:15
CSA Steaua – U Cluj 1-3. Ardelenii vor Cupa. Început în forţă al elevilor lui Neluţu Sabău

U Cluj s-a impus în deplasarea de pe Ghencea, cu CSA Steaua, scor 3-1.

Roş-albaştrii au fost primii care şi-au creat ocazii, dar veteranii Dan Nistor şi Alexandru Chipciu au adus-o în avantaj pe U, printr-un gol marcat în minutul 26. Nistor a pasat frumos, iar Chipciu a reluat mingea în plasă printr-un voleu executat perfect.

Cu acelaşi Dan Nistor în poziţie de pasator, U şi-a mărit avantajul şapte minute mai târziu. Nistor a central de la colţul terenului, iar Filip Ilie s-a înălţat peste întreaga defensivă a bucureştenilor şi a reluat cu capul în plasă.

Ilie a făcut apoi dubla în minutul 53, după o fază ca la carte a clujenilor, care l-a avut din nou în centru pe inepuizabilul Dan Nistor. Boiciuc a readus-o pe Steaua în joc, printr-un gol de generic, dar trupa lui Opriţa nu a mai avut forţa necesară pentru a mai smulge un punct din acest duel.

CSA Steaua – U Cluj 1-3 (65′ Boiciuc /26′ Chipciu, 33′, 53′ Ilie)

min 90+3: Final de meci: 1-3

min 65: GOOL Steaua! 1-3! Boiciuc îl surprinde pe Iliev cu un şut frumos de la aproximativ 25 de metri. Portarul clujenilor a şters mingea cu vârful degetelor, dar nu a mai putut bloca şutul plasat excelent de Boiciuc.

min 53: GOOL U Cluj! 0-3! Filip Ilie face dubla, în urma unei faze şnur a clujenilor. Centrarea decisivă de la golul lui Ilie a venit de la Vătăjelu.

min 50: Atacantul Stelei, Chipirliu, ajunge din nou în poziţie de finalizare. Acesta câştigă duelul aerian cu fundaşii clujeni, dar mingea trimisă de el este reţinută fără mari probleme de Iliev.

min 45+3: Pauză pe Ghencea: 0-2

min 33: GOOL U Cluj! 0-2! Filip Ilie se înalţă peste întreaga defensivă a Stelei şi trimite în poartă o minge venită din lovitura de la colţ a aceluiaşi Dan Nistor.

min 26: GOOL U Cluj! 0-1! Chipciu marchează un gol frumos din voleu, după o pasă excelentă venită de la Dan Nistor.

min 23: Ocazie mare de gol pentru Steaua. Atacantul Bogdan Chipirliu profită de o eroare a defensivei clujene, dar ratează din doar câţiva metri. Acesta trimite cu capul peste bara transversală.

min 1: Start de meci

Echipe de start:

CSA STEAUA (5-3-2): I. Pop – D. Maftei, Vîrtej, Walace, Beța, Ad. Ilie (cpt.) – Sierra, Mancuso, D. Matei – Chipirliu, Chunchukov
Rezerve: H. Iancu – Bărbulescu, Enceanu, Boiciuc, Raicu, Dobrescu, Buziuc, Topuzov, C. Avram
Antrenor: Daniel Oprița

U CLUJ (4-4-2): Iliev – Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Nistor, Bic, Doukoure, Chipciu (cpt.) – F. Ilie, Popadiuc
Rezerve: Gorcea – Oancea, Pițian, Miron, V. Gheorghe, Hofman, Fossati, D. Popa, Silaghi
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Avancronica:

Formația din liga secundă are un start de sezon mult sub așteptări, doar locul al 13-lea, cu 8 puncte adunate în 7 partide, iar în luna curentă nu a reușit să câștige vreo partidă, fie că a întâlnit CSC 1599 Șelimbăr, Concordia Chiajna sau CSM Slatina.

Calificată în această fază după un succes cu 1-0 contra celor de la Dunărea Călărași, echipa pregătită de Daniel Oprița întâlnește un adversar cu un moral ascendent. U Cluj, sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, a reușit 4 puncte în ultimele două etape de campionat, cu Universitatea Craiova și U Cluj, iar în turul precedent din Cupa României a dispus de Ceahlăul Piatra Neamț, cu scorul de 4-2.

Cele două grupări s-au întâlnit, ultima oară, în ediția 2021/2022 din liga secundă, iar câștig, de fiecare dată, au avut ”Șepcile roșii”, 1-0 în sezonul regulat, respectiv 1-0 și 2-0 în play-off.

Echipe probabile

CSA STEAUA (4-4-2): Frânculescu – Maftei, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Enceanu, Mancuso, Sierra, Topuzov – Buziuc, Chipriliu
Antrenor: Daniel Oprița

U CLUJ (4-4-2): Iliev – Oancea, Miron, Pițian, Vătăjelu – Popadiuc, Nistor, Perianu, Chipciu – Tescan, Hofman
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Steaua” (București)
Arbitru: Vlad Baban; A1: Mihăiță Necula; A2: Ioan Alexandru Corb

Urmăriți Playsport.ro și pe