CSM Alexandria – CFR Cluj 1-3. Alb-vişiniii şi-au respectat statutul de favoriţi. Succes clar pentru trupa lui Mandorlini

George Drafta 28.09.2023, 20:24
CSM Alexandria – CFR Cluj 1-3. Alb-vişiniii şi-au respectat statutul de favoriţi. Succes clar pentru trupa lui Mandorlini

CFR Cluj s-a impus în faţa Alexandriei, scor 3-1, în primul său meci din grupele Cupei României.

Alb-vişiniii au avut un start ca din puşcă, iar Fică a deschis scorul încă din minutul trei. Acesta a intrat cu mingea în careu şi a trimis un frumos şut cu latul, la colţul lung.

Gazdele au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Mihai Stancu. A fost doar un foc de paie. CFR a intrat la cabine în avantaj, Muhar marcând un euro-gol, cu un şut din lateral dreapta.

Repriza secundă a avut din nou în debut ca la carte al clujenilor. Nou-intratul Mario Camora a marcat în minutul 46 şi a restabilit liniştea în tabăra alb-vişiniilor.

Jucătorii Alexandriei au luptat până la final şi au lăsat, per total, o imagine pozitivă.

CSM Alexandria – CFR 1-3 (35′ Stancu / 3′ Fică, 42′ Muhar, 46′ Camora)

min 90+3: Final de meci: 1-3

min 46: GOOL CFR! 1-3! Camora, introdus la pauză pe teren, marchează în chiar primul minut al reprizei secunde. Acesta a profitat de o minge respinsă de un fundaş al Alexandriei de pe linia porţii şi a trimis balonul în plasă din doar câţiva metri.

Pauză: 1-2

min 42: GOOL CFR! 1-2! Muhar, căpitanul de azi al CFR-ului, înscrie un gol frumos, după un şut din lateral dreapta. Mingea s-a dus exact la vinclu şi l-a lăsat fără reacţie pe portarul Alexandriei.

min 35: GOOL CSM Alexandria! 1-1! Mihai Stancu transformă, fără emoţii, lovitura de pedeapsă.

min 34: Penalty pentru gazde. Vasile Mogoş a comis henţ în careu.

min 19: Căpitanul Alexandriei, Neagu, e aproape de un euro-gol. Acesta a şutat aproape de la mijlocul terenului, dar Hindrich s-a repliat bine şi a reţinut mingea fără mari probleme.

min 3: GOOL CFR! 0-1! Fică are o frumoasă acţiune în banda stângă a terenului. Acesta pătrunde în careu, şi dintr-un unghi greu, trimite cu efect mingea cu latul.

min 1: Start de meci

Echipe de start:

CSM Alexandria: Brânză – Ciobanu, Cană, Perju, Georgescu – Stancu, Mogoș – Iakabfi, Crețu, Dodoi – Neagu

CFR: Hindrich – Mogoș, Rion, Kresic, Morgan – Filip, Muhar, Fică – Krasniqi, Betancor, Juricic
Rezerve: Sava, Bălgrădean, Camora, Nortey, Lucaci, Deac, Otele, Bîrligea, Mihai

Avancronica:

Alin Pânzaru este desemnat să scoată nou-promovata din zona retrogradării, dar şi să aibă rezultate cât mai bune în grupele Cupei României. După ce au trecut de Concordia Chiajna în barajul pentru calificarea în grupe, teleormănenii îi primesc pe clujenii lui Mandorlini într-un prim duel din această fază a competiţiei.

Ardelenii vin după o înfrângere în Giuleşti, iar partida cu CSM Alexandria poate fi considerată un antrenament înaintea disputei cu FCU Craiova 1948 din următoarea etapă a Superligii. E de aşteptat ca unii dintre titularii obişnuiţi ai fostei campioane să fie menajaţi în partida programată în această seară.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Experienţă deja bifată

Din postura unei echipe de Liga 3, CSM Alexandria a prins grupele Cupei României şi în stagiunea precedentă. A reuşit chiar un egal în faţa Farului, dar a pierdut la scor confruntările cu Universitatea Cluj şi Dumbrăviţa. Iată care sunt distribuţiile care pot fi trimise în teren de cei doi tehnicieni conform Gsp.

Alexandria: Cristică – Baican, G. Crețu, Dodoi, Jerdea, Lupoaica, C. Neagu, G. Nedelea, A. Nicola, Perju, Stancu

CFR Cluj: Hindrich – Mogoș, M. Ilie, Morgan, Camora – Muhar, Cvek, Fica – Otele, Jefte, Krasniqi

Urmăriți Playsport.ro și pe