CTP, afirmație uluitoare după victoria Simonei Halep la Australian Open 2021: „Nu Simona a câștigat meciul”

Marian Cărăvan / 10.02.2021, 15:10
CTP, afirmație uluitoare după victoria Simonei Halep la Australian Open 2021: „Nu Simona a câștigat meciul”

Simona Halep s-a calificat în turul 3 al Australian Open, după o victorie dramatică în fața australiencei Ajla Tomljanovic. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat în detaliu jocul campioanei noastre. CTP, afirmație uluitoare după victoria Simonei Halep la Australian Open 2021.

CTP, afirmație uluitoare după victoria Simonei Halep la Australian Open 2021

Simona Halep își continuă parcursul la Australian Open. Campioana noastră a trecut și de a doua reprezentantă a țării gazdă care i-a ieșit în cale la Melbourne. După ce a învins-o în primul tur pe Lizette Cabrera, românca a repurtat victoria și în fața sportivei Ajla Tomljanovic. Jocul constănțencei a fost analizat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, acesta făcând o afirmație uluitoare.

Tomljanovic a jucat un tenis excepțional, meciul ea l-a pierdut, nu l-a câștigat Simona. Cu toată dragostea pentru Halep, dar a fost un meci pierdut de Ajla. Nu doar în fața Simonei de astăzi, ci în fața celor 10 de ani în care Simona a fost în vârful tenisului, în top 10. Asta s-a văzut, capacitatea Simonei, trecută prin atâtea momente critice, de a rezista sub gloanțe. Așa a reușit Simona să câștige, să nu se enerveze. E pericolul cel mai mare, să joci cu o adversară mult mai jos clasată decât tine și să vezi că joacă excepțional”, a precizat jurnalistul.

CTP, afirmatie uluitoare dupa victoria Simonei Halep
CTP, afirmatie uluitoare dupa victoria Simonei Halep

Simona Halep recunoaște: „La 2-5 în decisiv m-am relaxat”

Două ore și 36 de minute a durat meciul dintre Simona Halep și Ajla Tomljanovic.

„Tomljanovic a făcut niște mingi de generic! A fost mult mai agresivă decât Simona, a încercat mult mai mult, scurte excepționale. De fapt, toate scurtele ei s-au transformat în puncte! A lovit la linie, decisiv, și-a asumat riscuri. Un tenis spectaculos! Meritul Simonei este că a reușit să uite că este Simona Halep. Dacă s-ar fi gândit prea mult la ideea «Fata asta nu are bunul simț să piardă în fața capului de serie #2», ar fi fost ea pierdută”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, conform GSP.

La 2-5 în decisiv m-am relaxat. Echipa mi-a zis că așa trebuia să joc tot meciul

Uneori, când simt că meciul e terminat, doar încerc să joc ca și cum nu aș avea nimic de pierdut. Ea avea un avans mare și am zis că trebuie să mă relaxez și să fac lucrurile mai bine”, a spus Simona Halep, după meci.

În turul 3 la Australian Open, Simona Halep o va înfrunta vineri pe rusoaica Veronika Kudermetova (36 WTA).