Cu ce echipă de fotbal a ținut Alexandru Arșinel. Regretatul actor a fost un admirator al lui Gigi Becali

Bordei Radu 29.09.2022, 20:55
Cu ce echipă de fotbal a ținut Alexandru Arșinel. Regretatul actor a fost un admirator al lui Gigi Becali

Lumea teatrului este în doliu, marele actor Alexandru Arșinel a decedat la 83 de ani. Actorul se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti din 15 septembrie pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat. Arșinel era cunoscut pentru iubirea lui pentru fotbal și s-a declarat suporter al FCSB-ului lui Gigi Becali.

De ce ținea Alexandru Arșinel cu gruparea patronată de Gigi Becali. „Fără el, o parte a fotbalului românesc dispărea”

Chiar înainte de pandemie, în februarie 2020, marele actor era invitat la Digisport. Fostul partener de scenă a Stelei Popescu a fost mereu un urmăritor al fotbalului. Rând pe rând a simpatizat cu echipe ca Poli Iași, Rapid ori Sportul, dar marea lui iubire a fost Steaua București. În ultimii ani acesta a susținut FCSB, pe care o considera adevărata continuatoare a Stelei.

Nu pot să zic că țin cu ei pentru Gigi Becali, dar îl apreciez pentru ceea ce face. A băgat mulți bani în fotbal, a ridicat mulți fotbaliști, i-a ajutat să meargă la mai bine. De aceea îl apreciez, pentru investiții. Eu cred că fără acestea, o parte din fotbalul românesc dispărea. Acum au schimbat niște litere, dar tot Steaua este, eu rămân fidel acestei echipe. M-a surprins și că foști colegi de la Steaua nu au putut să își strângă mâna, să aleagă o direcție, a comentat actorul

Arșinel era la Terapie Intensivă

Actorul a decedat, joi seară, din cauza unor complicații. Arșinel a mai fost internat şi luna trecută, la Institutul Clinic Fundeni.

În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească., a transmis Spitalul Universitar.

„Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI”, informa, pe 20 septembrie, unitatea medicală.

Alexandru Ion Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca din Suceava. A studiat la Facultatea de Teatru din București, iar în 1960 a fost ales să prezinte un spectacol televizat la TVR. După absolvire, în 1962, a plecat la teatrul Maghiar din Târgu Mureș, iar doi ani mai târziu a dat probe la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București. De atunci și până la decesul său, Arșinel a rămas în același teatru, iar din 1998 a devenit directorul instituției.

De-a lungul carierei sale, a jucat în spectacole de televiziune, filme, piese de teatru și teatru radiofonic. De asemenea, a făcut parte din unul dintre cele mai celebre cupluri de pe ecrane, alături de Stela Popescu.